Boekrecensies,  Chicklit

Vamp in love – Marijke van den Elsen

Vamp in loveTitel: Vamp in love
Auteur: Marijke van den Elsen
Verschenen: december 2014
Pagina’s: 304
Uitgever: Zomer & Keuning

 

Fieke heeft alles netjes op de rit. Een wereld van verschil met een paar jaar geleden, toen ze door haar ouders uit haar appartement werd gezet. Nu zit haar vriendin Angela in een soortgelijke situatie: haar leven is een puinhoop. Ze zoekt haar toevlucht bij Fieke, in de hoop dat die een positief effect op haar zal hebben.
Andersom realiseert Fieke zich dankzij haar vriendin dat ze té keurig is geworden. Ze wil weer eens gek, impulsief, onverantwoordelijk zijn. Nou, dan kan ze het krijgen ook!

Mening over Vamp in love

Angela’s leven is een puinhoop. Ze vlucht voor haar louche vriend uit Amsterdam naar een klein dorpje waar haar vroegere beste vriendin Fieke woont. Fieke heeft een relatie met Rogier en dat loopt al een tijdje niet zo lekker…

Het eerste dat opvalt is dat het verhaal verteld wordt door twee personen: Fieke en Angela. Beide verhaallijnen worden geschreven in de ik-vorm en dat vond ik persoonlijk niet zo prettig lezen. Vooral in het begin niet, want je hebt dan nog maar net kennisgemaakt met de hoofdpersonen en dan kun je ze nog niet zo goed van elkaar onderscheiden. Daardoor las het verhaal niet zo lekker door en had ik steeds het gevoel dat ik geremd werd. Ook maken de verhaallijnen en passages soms hele rare sprongen, waardoor je als lezer in de war raakt. Voor mijn gevoel bevat het boek ook veel personages, waardoor ik iedereen met elkaar ging verwarren. Vamp in love is het vervolg op Vamp on heels. Het eerste deel heb ik niet gelezen, dus misschien was ik daardoor steeds in de war.
Als je de kaft van Vamp in love bekijkt, denk je dat je een fijne chicklit gaat lezen met veel humor, maar dat is niet zo! Het boek had net zo goed een thriller kunnen zijn. Dan had er misschien iets meer spanning in moeten zitten, maar een chicklit vind ik eigenlijk niet het juiste genre voor dit boek!
Vamp in love heeft me niet geraakt. Soms kan ik helemaal opgaan in een boek, maar dat was nu niet het geval. Er zijn te veel personen, de schrijfstijl van Van den Elsen vind ik ook niet om over naar huis te schrijven en het verhaal steekt gewoon niet helemaal lekker in elkaar heb ik het idee. Vond ik het boek dan hélemaal niks? Nee. Het einde en de epiloog vond ik wel degelijk spannend en daar word je ineens op het andere been gezet. Het was toch niet helemaal zoals ik had gedacht… Het einde laat ook ruimte open voor een vervolg.

Rating: 2/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *