Boekrecensies,  Chicklit

Valse start – Henriëtte de Smet

Valse start Titel: Valse start
Auteur: Henriëtte de Smet
Verschenen: 16 juni 2014
Pagina’s: 222
Uitgever: Zomer & Keuning

Marie Louise woont, samen met haar man Roderick en hun twee dochters, in het dorp, maar o, wat mist zij haar avontuurlijke leven in Den Haag. Joline is na het onverwachte overlijden van haar man met haar 2-jarige dochter van Amsterdam naar het dorp verhuisd, maar ook zij wordt, net als Marie Louise, bepaald niet hartelijk ontvangen. De twee vrouwen proberen elk op hun eigen manier een plek te veroveren in de dorpsgemeenschap. En hoewel ze erg van elkaar verschillen, blijken ze een ding gemeen te hebben…

Mening over Valse start

Marie Louise vindt het maar niks dat ze in het dorp is komen wonen. Ze probeert zich te mengen met de mensen daar door mee te doen in aan een club. Alleen wordt er bij die club niet veel anders gedaan dan veel drinken, maar dan ook heel veel. De liefde tussen haar en haar man Roderick is al heel lang weggezakt. Ze wonen nog steeds samen omdat dat gewoon het meest logische is, toch? De spanning in haar leven haalt ze uit haar geheime afspraakjes met de Amerikaanse Dean. Wat ze voor die man voelt, heeft ze nog nooit voor iemand gevoeld! Maar ze moet wel uitkijken dat niemand in het dorp het te weten komt, want als één iemand het weet, weet iedereen het.

Joline is vlak na het overlijden van haar man samen met haar dochtertje naar het dorp gekomen. Ze wilde weg van alle drukte en een nieuw, stabiel, bestaan opbouwen voor haar dochter. Alleen lijkt het makkelijker gezegd dan gedaan. Joline voelt zich een echte buitenlander in het dorp en ze heeft het idee dat ze niet geaccepteerd wordt, hoe hard ze het ook probeert. Ze ontmoet de mysterieuze Tom, die haar stiekem wel interesseert. Na een lange tijd krijgt ze eindelijk een vriendin in het dorp. De moeder van een vriendinnetje van haar dochter. Joline voelt zich steeds meer thuis en dan vindt ze ook nog eens een leuke baan. Misschien moet ze hier toch maar blijven?

Valse start is een boek dat geschreven wordt uit twee hoofdpersonen: Joline en Marie Louise. Beide zitten een beetje in de knoop met zichzelf en weten niet zo goed wat ze willen. Het verhaal is heerlijk luchtig en perfect om tussendoor te lezen. Het is een leuke chicklit die niet te voorspelbaar is. Een aantal keer wist het boek me goed te verrassen. De schrijfstijl van Henriëtte de Smet bevalt me goed. De hoofdstukken zijn kort, waardoor je zo door het boek heen racet. Dit boek is zeker een aanrader als je even je gedachten wil verzetten en nergens anders aan wil denken!

Rating: 3/5

bol-button

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *