Boekrecensies,  Chicklit

Troost (Barista #3) – Elsbeth Witt

Troost Titel: Troost (Barista #3)
Auteur: Elsbeth Witt
Verschenen: juni 2014
Pagina’s: 229
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

Sophie was als tiener superintelligent, onwijs mooi, sportief en kon zingen als Beyoncé. Maar ondanks alle talenten werkt ze nu, acht jaar later fulltime bij Barista! en is haar leven alles behalve glamorous.

Als op een dag een oude bekende de koffiebar binnen komt lopen, slaat haar hart over. Oude gevoelens komen naar boven, maar ook dreigt haar grootste geheim aan het licht te komen. Waarom heeft Sophie nooit iets met haar vele talenten gedaan? Durft ze te kiezen voor de liefde en zich over haar schaamtegevoel heen te zetten? Of heeft ze vrede met een liefdesleven op een heel laag pitje?

Mening over Troost

Troost is het derde en laatste boek van het Barista!-drieluik. In het eerste deel Koffie Verkeerd lazen we over Laura’s leven en in Zoete inval maakten we verder kennis met Iris. In dit boek lezen we over Sophie, de persoon waar we eigenlijk nog niks over wisten. Aan het eind van boek 2 was er wel een cliffhanger waar Sophie in voor kwam. Ik kon ook niet wachten om Barista! Troost te gaan lezen.

In Troost van Elsbeth Witt komen we meer te weten over Sophie en haar dochtertje Yasmina. Sophie heeft in haar tienerjaren een korte zangcarrière gehad, maar daar doet ze nu niets meer mee. Ze werkt nu fulltime bij Barista! en moet haar dochter alleen opvoeden.

Ik kreeg kriebels in mijn buik toen Matthijs in beeld verscheen. De knappe, gespierde, blonde surfer Matthijs die van Nederland naar Australië was verhuisd, maar toch nog even op Nederlandse aardbodem kwam kijken voordat hij ging trouwen. Matthijs is de broer van Laura, waar Koffie Verkeerd over ging. Wanneer Matthijs in het verhaal komt, ben ik bang dat het een voorspelbaar boek gaat worden. Dit is echter niet het geval als de echte vader van Yasmina in beeld komt: Mitchell. De twijfel slaat toe bij Sophie, maar ook bij jou als lezer. Stiekem heb ik wel een voorkeur voor een man, maar of hij het ook wordt? Daarvoor moet je echt het boek lezen!

Ondertussen lezen we ook nog over Laura en Iris en Zoete Inval, de taartenwinkel van Iris die naast Barista! komt. Barista! Troost leest heerlijk weg.De wereld van Barista! is echt voor mij gaan leven en ik hoop dat ik ooit een koffietentje instap waar knappe Matthijs een kopje koffie zit te drinken, waar drie leuke meiden achter de toonbank staan en waar een Italiaanse Brabander rondsjeest. Ontzettend jammer dat dit al het laatste deel is, want ik kan geen genoeg krijgen van de avonturen van de Barista!-meiden en de koffie, cupcakes, taarten en heerlijke smoothies.

Meer recensies lezen van de boeken van Elsbeth Witt? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

  • Angelica

   Ik weet niet of het nog zo is maar vorige week was er een korting op de e-pubs van barista bij bol.com :)! 2 voor 2,49.
   Heb ze gelijk aangeschaft omdat ik ze echt heel graag wil lezen. Nu ben ik alleen maar nog nieuwsgieriger geworden! *pakt de e-reader er toch maar bij-

 • Thea

  Ze staan op mijn tbr lijst, ben nieuwsgierig maar ja, zoveel leuke boeken en veel te weinig tijd om alles te lezen wat ik graag zou willen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *