Boekrecensies,  Chicklit

Aanpakken! – Sophie Kinsella

Aanpakken Titel: Aanpakken!
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: april 2011
Pagina’s: 351
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: The Undomestic Goddess

Samantha Sweeting is een jonge topadvocate in Londen. Ze werkt keihard en vindt het heerlijk als de adrenaline door haar slanke lijf jaagt. Tot ze op een dag een enorme fout maakt… Zo enorm dat haar hele carrière op het spel staat. In paniek ontvlucht Sam haar kantoor, stapt op de eerste de beste trein en belandt ergens op het Engelse platteland. Ze klopt aan bij een grote villa, waar ze wordt versleten voor nieuwe huishoudster. De heer en mevrouw Geiger hebben echter geen idee dat ze een advocate met een IQ van 158 in huis hebben gehaald. En Samantha heeft geen idee hoe ze de wasmachine moet aanzetten…

Mening over Aanpakken

Met torenhoge verwachtingen begon ik aan dit boek van Sophie Kinsella, de koningin der chicklits. Haar boeken vliegen volgens mij als broodjes over de toonbank en iedere boekenliefhebber heeft wel eens een boek van haar gelezen. Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: ik ben dol op de schrijfstijl van Kinsella. Ze schrijft vlot, met humor en haar hoofdkarakters hebben altijd nét dat overdrevene.

In plaats van carrièrevrouw zijn neemt Samantha een enorme stap achterwaarts en wordt ze huishoudster in een rijk gezin. Ze heeft echter geen idee hoe je een strijkplank uit moet klappen en een oven aan moet zetten. Om nog maar te zwijgen over koken en bedden opmaken. Natuurlijk is er ook een man in het spel, anders zou Kinsella het niet hebben geschreven. Samantha ontmoet de aantrekkelijke tuinman Nathaniel die zijn hulp aanbiedt. Zal ze terugkeren naar haar oude leven in Londen?

Dit is een heerlijk boek als je zin hebt in een goede chicklit. Niet zo’n slechte chicklit met teveel romantiek en slecht geschreven zinnen. Ik heb in een scheur gelegen om sommige situaties, zo herkenbaar soms! Wat mij betreft is dit een echte aanrader als je zin hebt om je verstand op nul te zetten en een boek in een ruk uit te lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *