Boekrecensies,  Chicklit

Slapeloze nachten – Madeleine Wickham

Slapeloze nachtenTitel: Slapeloze nachten
Auteur: Madeleine Wickham
Verschenen: 2011
Pagina’s: 272
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Sleeping Arrangements

Chloe wil er even tussenuit. Haar man Philip heeft problemen op zijn werk. Het hele gezin is toe aan een welverdiende vakantie. Gelukkig mogen ze een weekje logeren in de vakantievilla van Chloe’s rijke vriend Gerard in Spanje – perfect.

Hugh is ongelukkig. Zijn vrouw Amanda lijkt meer geïnteresseerd in de nieuwe keuken dan in hem. Hij moet zo hard werken dat hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Dankbaar accepteert hij het aanbod van zijn oude vriend Gerard om met zijn gezin een weekje in diens Spaanse vakantiehuis door te brengen – perfect.

Wanneer de afzonderlijke families na een vermoeiende reis op hun bestemming arriveren wacht hen een schok. Gerard heeft dubbel geboekt. Het dreigt een ongemakkelijke week te worden. En spoedig bereiken de spanningen in de hitte van de Spaanse zon het kookpunt. Tot overmaat van ramp begint het erop te lijken dat Gerard heel goed wist wat hij deed…

Mening over Slapeloze nachten

Dit was het eerste boek dat ik las van Madeleine Wickham. Natuurlijk had ik al boeken gelezen onder haar echte naam: Sophie Kinsella, maar ik had gehoord dat de schrijfstijlen toch wel verschillen. En dat kon ik best goed merken. Ik vond Slapeloze nachten niet zo heel erg goed doorlezen. Soms begon ik me te irriteren aan de langdradigheid die het boek af en toe bevat. Het verhaal is wel erg leuk en zeer origineel, maar ik merkte toch dat ik het boek zo snel mogelijk uit wilde hebben zodat ik aan een ander verhaal kon beginnen. De boeken van Sophie Kinsella zijn echt een van mijn favorieten, maar ik weet niet zo goed wat ik van dit boek moest vinden van Madeleine Wickham. Misschien had ik iets te veel verwachtingen waardoor het een beetje tegenviel.

Chloe schrikt zich kapot als ze ziet dat ze niet de enige zijn in het vakantiehuisje. Vooral als ze ziet dat het Hugh is die het huis met hun deelt. Zij en Hugh hebben namelijk een verleden waar niemand anders vanaf weet, behalve Gerard. Maar dat is niet het enige wat Hugh gemeen heeft met de familie.. De spanningen lopen hoog op, tot op een gegeven moment de bom knapt. Het is een leuke chicklit voor tussendoor, maar ik vond hem niet heel erg bijzonder. Ik heb wel al gehoord dat Madeleine Wickham betere boeken heeft al deze, dus misschien moet ik die een keer uitproberen.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

4 Comments

  • Annelies

    Raar dat de schrijfstijlen van één en dezelfde auteur zo kunnen verschillen. Ik ken alleen maar haar boeken onder het pseudoniem Sophie Kinsella en die lezen inderdaad lekker weg.

  • Vera

    Ik heb wel boeken gelezen onder de naam Sophie Kinsella, maar deze nooit. Ben wel benieuwd, maar misschien moet ik dan dus maar met een andere beginnen dan deze 🙂

  • Kim

    Dit was voor mij ook het eerste boek wat ik las van Madeline Wickham en ik vond het ook best tegenvallen als je Kinsella gewend bent. Inmiddels heb ik meerdere van Wickham gelezen en ze heeft inderdaad wel leukere boeken, maar ik vind ze allemaal iets minder dan Kinsella.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *