Boekrecensies,  Chicklit

Shopalicious! (Shopaholic #4) – Sophie Kinsella

Shopalicious Titel: Shopalicious (Shopaholic #4)
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: maart 2007
Pagina’s: 361
Uitgever: The House of Books 
Oorspronkelijke titel:
Shopaholic & Sister

De huwelijksreis rond de wereld van Becky en Luke was een daverend succes. En natuurlijk heeft Becky enkele souvenirs aangeschaft. Zijden kamerjassen uit Hongkong… vijf Turkse tapijten… een tafel met tien stoelen uit Sri Lanka… de, eh, manshoge giraffebeelden uit Malawi… alles wordt netjes thuisbezorgd. Luke is ziedend. Becky mag zelfs haar ‘geheime’ tweede creditcard niet meer gebruiken. Er is nog meer ongelooflijk nieuws: ze blijkt een zus te hebben! Maar wanneer Becky Jessica voor het eerst ontmoet, krijgt ze de schrik van haar leven. Het kan toch niet waar zijn dat haar zus een hekel heeft aan… winkelen?

Mening over Shopalicious

Becky en Luke zijn op wereldreis geweest! Ze hebben zo ongeveer alle werelddelen gezien en ze hebben van alles meegemaakt. Becky liep zelfs over hete kolen in een yogasessie. Ze rende heel hard naar een man die sieraden verkocht, maar dat terzijde. Ze is nog steeds een shopaholic, daar kun je niet omheen. Na hun wereldreis ontdekt Becky dat ze een zus heeft. Ze hoopt op gezellige meidenavondjes met films en chocolade, shoppen en elkaars make-up doen, maar daarin wordt ze een beetje teleurgesteld. Jessica houdt helemaal niet van shoppen en ze is alleen maar geïnteresseerd in stenen en computers. Bah, wat saai!

Ja, ook dit deel is weer helemaal over de top. Wie koopt er nu drie tafels met ieder twaalf stoelen. torenhoge giraffes van hout en twaalf identieke ochtendjassen van zijde? Juist. Becky Bloomwood. Je kunt het zo gek niet bedenken en Becky heeft het aangeschaft op hun huwelijksreis. Het boek is weer met lekker veel humor geschreven en af en toe heb ik hardop moeten lachen. Wie gaat er nu met hakken en een designertas bergbeklimmen? Wie doet dat nou? Lachen gegarandeerd!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *