Boekrecensies,  Chicklit

Shopaholic! (Shopaholic #1) – Sophie Kinsella

ShopaholicTitel: Shopaholic!
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: 2001
Pagina’s: 271
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Confessions of a Shopaholic

Stap binnen in de aanstekelijke droomwereld van een bruisende vrouw, die slechts één groot probleem heeft: ze kan geen winkel voorbijlopen zonder dat éne leuke jasje of die mooie tas te kopen.

Rebecca Bloomwood – gek op winkelen – is journaliste bij het tijdschrift Succesvol Sparen. Ze adviseert mensen over verstandig investeren, maar haar eigen financiële situatie is een puinhoop. De schulden stapelen zich in hoog tempo op, evenals de dreigbrieven van haar bank…

Rebecca doet écht haar best haar uitgaven te beperken, maar tevergeefs. Ondanks haar groeiende paniekgevoel, blijft ze vrolijk en optimistisch. In haar geheime droomwereld ziet ze zichzelf de staatsloterij winnen, of blijkt de bank een vergissing te hebben gemaakt waardoor al haar problemen in één keer opgelost worden…

Maar de werkelijkheid is anders!

Mening over Shopaholic

Shopaholic, een boekenreeks die maar al te bekend is. Natuurlijk had ik er al heel vaak van gehoord, maar ik was er nog nooit aan toegekomen om de boeken ook daadwerkelijk te lezen. Laatst begon ik aan het eerste deel in deze serie: Shopaholic! Ik werd meteen meegesleurd in het verhaal en kon het boek niet meer weg leggen. Ik had de verfilming al gezien, maar ik vind die toch heel anders dan het boek. Ik vind het boek vlot geschreven met een heleboel humor erin. Ik kan me echt kapot lachen om Rebecca Bloomwood en haar problemen die zich maar blijven opstapelen. Ik heb de drang te zeggen dat ze er iets aan moet doen.

De schrijfstijl van Sophie Kinsella vind ik hartstikke fijn, ze is zeker één van de meest populaire chicklitauteurs in de hele wereld. En dat verdient ze ook. Het verhaal over Rebecca Bloomwood en de wereld waarin zij leeft is verslavend om te lezen. Ik weet ook zeker dat ik de volgende delen heel vlug ga lezen. Shopaholic! is een aanrader voor alle meiden die van shoppen houden en graag een heerlijke chicklit willen lezen. Super leuk verhaal!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.