Boekrecensies,  Chicklit

Shopaholic naar de sterren (Shopaholic #7) – Sophie Kinsella

Shopaholic naar de sterren Titel: Shopaholic naar de sterren
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: oktober 2014
Pagina’s: 336
Uitgever: The House of Books 
Oorspronkelijke titel:
 Shopaholic to the stars

Becky Brandon (geboren Bloomwood) is in Hollywood aangekomen! Hier heeft ze haar hele leven op gewacht. Feesten met sterren zoals Sage Seymour, die wordt gemanaged door Becky’s echtgenoot Luke. Er is zóveel te zien en te doen. Ze is verbaasd dat haar privébezoekjes aan de filmsets de nodige consternatie opwekken. Natuurlijk moet ze er ook voor zorgen dat haar dochtertje Minnie op de juiste A List Hollywood peuterspeelzaal terechtkomt. Daar is een… eh… helpende hand voor nodig.

Mening over Shopaholic naar de sterren

Met hart en ziel legt Becky zich toe op haar nieuwe carrière als styliste van de sterren. Nee, dat is géén excuus om te shoppen, zoals Luke denkt. Jammer genoeg lijkt diva Sage niet onder de indruk van Beckys frisse stijl. Dan komt de doorbraak. Becky wordt ingehuurd voor een Hollywood-gala door de aartsrivale van Sage. Hoe zal Luke daarop reageren? En wie is die superdunne, superblonde tuthole aan de horizon? Nee, dat kan niet! Het is een oude bekende: Alicia Bitch Long Legs Billington! Op de rode loper loopt iedereen rood aan – als Shopaholic naar de sterren gaat!

Becky is terug! Op dit moment heb ik onwijs lang gewacht! Toen Sophie Kinsella aankondigde dat er een vervolg op Mini Shopaholic zou komen, was ik door het dolle heen. Yes! De boeken van Shopaholic zijn voor mij een guilty pleasure. Ze zijn niet diepgaand, supergoed of intellectueel, maar heerlijk om te lezen en nergens over na te denken. Bovendien is de schrijfstijl van Kinsella heerlijk; het boek leest weer als een trein. Kinsella weet wel hoe ze vermakelijk moet schrijven. Ik heb weer een paar keer hardop moeten lachen. Dit keer is Becky namelijk in Hollywood en dat is voor haar natuurlijk heaven on earth. Op een betere plek kan ze niet zijn.

Echter miste ik wel iets in het boek. Er is geen chemie meer tussen Becky en Luke. Ik krijg geen kriebels meer in mijn buik tijdens het lezen van het verhaal. Dat vond ik erg jammer! Ook vind ik het allemaal een beetje eentonig worden met betrekking tot Becky’s koopverslaving. Het is iedere keer weer hetzelfde liedje! Zonde, want het zou leuk zijn dat het verhaal eens een andere wending krijgt. Toch heb ik me weer uitstekend vermaakt tijdens het lezen van Shopaholic naar de sterren. Stiekem hou ik wel een beetje van Becky hoor.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 3,7/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *