Boekrecensies,  Chicklit

Shopaholic in alle staten (Shopaholic #2) – Sophie Kinsella

Shopaholic! in alle staten Titel: Shopaholic in alle staten
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: 2002
Pagina’s: 301
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Shopaholic Abroad

Het leven is heerlijk, vindt Rebecca Bloomwood. Ze heeft haar schulden afbetaald en carrière gemaakt bij de televisie. Haar nieuwe levensmotto is: koop alleen wat je nodig hebt. Becky is vastbesloten zich daaraan te houden, alhoewel… die nieuwe broek is een noodzaak en die twee paar schoenen pure overmacht. De rekeningen belanden in de la, die kloppen toch niet. Becky heeft nu geen tijd om zich daar mee bezig te houden. Haar vriend Luke gaat voor zaken naar Amerika. En zij mag mee! Op naar de opera en het museum. Maar eerst naar het winkelwalhalla op Fifth Avenue, naar Saks en Bloomingdale’s en Prada. Overal is het uitverkoop. Voordat ze het weet is Becky weer veel te ver gegaan. Haar creditcards worden waardeloos en haar relatie met Luke ook. Maar ze probeert nog te redden wat er te redden valt…

Mening over Shopaholic in alle staten

Rebecca komt in Shopaholic in alle staten steeds dieper in de schulden terecht. Ze lijkt het maar niet te leren om haar schulden af te betalen. Samen met Luke vertrekt ze voor een paar dagen naar Amerika, om te kijken of het leven daar bevalt. Luke is bezig met een bedrijf op te zetten en Rebecca wil helemaal gaan voor haar financiële tv-carriere. Maar dan komt iedereen, maar ook werkelijk iedereen, het grote geheim van Rebecca te weten. Ze heeft hele grote schulden. In een keer is Rebecca alles kwijt, haar carrière, haar trots en ook nog haar liefde Luke.

Ze keert terug naar huis waar ze een totaal ander leven probeert aan te nemen. Allereerst wil ze haar schulden oplossen en dit doet ze door een groot deel van haar kleding te verkopen. Daarna vertrekt ze alsnog naar Amerika, om een totaal nieuwe carrière te beginnen, zonder Luke.. Of toch niet? Het boek is echt een aanrader. Hij las weer heerlijk door net als deel 1, en het leven van Rebecca Bloomwood begint je totaal niet te vervelen. Echt een leuke chicklit: Shopaholic in alle staten!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *