Boekrecensies,  Chicklit

Shopaholic & baby (Shopaholic #5) – Sophie Kinsella

Shopaholic & baby Titel: Shopaholic & baby (Shopaholic #5)
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: 2007
Pagina’s: 336
Uitgever: The House of Books 
Oorspronkelijke titel:
Shopaholic & baby

Becky is terug, dit keer met een buikje… En nu ze zwanger is, geeft ze meer geld uit dan ooit! Becky Brandon, geboren Bloomwood, voelt zich super. Ze heeft een nieuwe baan als ‘personal shopper’ bij een warenhuis in Londen. En samen met haar man Luke gaat ze op huizenjacht, want… Becky is zwanger! Sinds ze heeft ontdekt dat winkelen helpt tegen misselijkheid, stijgen haar creditcarduitgaven tot stratosferische hoogten. Of het nu een meisje of een jongen wordt, alles moet perfect in orde zijn, van de design babykleertjes (in roze én blauw) tot de kinderwagen met NASA-technologie. Becky heeft zich nog net op tijd kunnen inschrijven voor een holistische waterbevalling bij de beroemde verloskundige Venetia. Maar als blijkt dat Luke en Venetia elkaar van vroeger kennen, begint Becky’s gelukzalige wereldje in te storten. Ze winkelt voor twee… of zijn er soms drie in haar huwelijk?

Mening over Shopaholic & baby

Waarom wordt Shopaholic niet verder verfilmd? We hebben waarschijnlijk allemaal de film Shopaholic gezien, maar ik vind het zo jammer dat er geen vervolgen komen. Het vijfde deel van de Shopaholic-serie leent zich namelijk perfect voor een boekverfilming. Becky is weer helemaal terug! Ze heeft een nieuwe baan in een warenhuis in Londen en ze heeft alles voor elkaar. Samen met Luke is ze op zoek naar een mooi huis. Ze was redelijk goed bezig met het inhouden van inkopen door haar zus Jess, maar nu ze weet hoe leuk babyshoppen eigenlijk is, kan ze wederom niet stoppen. Sterker nog, ze gaat zich minder misselijk voelen van geld uitgeven! Ze denkt dat ze wel vijf kinderwagens nodig heeft, maar een tas voor de bevalling heeft ze nog niet echt klaarstaan. Ook lijkt een vage lotus waterbevalling haar wel wat en zo komt ze bij Venetia terecht. Dan blijken Luke en Venetia elkaar te kennen uit hun studententijd. En ze kennen elkaar niet zomaar….

Ook bij dit boek: lachen gegarandeerd. Becky haalt weer allerlei fratsen uit die je zelf nooit zou kunnen bedenken. Ze verzint allerlei dingen waardoor ze in de penarie raakt, maar meestal weet ze zich er goed uit te redden. Sophie Kinsella verzint het allemaal maar weer en daarmee slaat ze de spijker op zijn kop.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *