Boekrecensies,  Chicklit

Rozengeur en zonneschijn – Jill Mansell

Rozengeur en zonneschijn Titel: Rozengeur en zonneschijn  
Auteur: Jill Mansell
Verschenen: juni 2014
Pagina’s: 368
Uitgever: Luitingh-Sijthoff 
Oorspronkelijke titel:
The Unpredictable Consequences of Love 

Sophie Wells werkt als fotografe in de populaire badplaats St Carys. Ze heeft besloten dat ze niet meer aan een relatie gaat beginnen. Dat is in het verleden al bijna fataal afgelopen en dat wil ze niemand meer aandoen. Wanneer ze Josh Strachan ontmoet, de nieuwe eigenaar van het gezellige chique hotel Mariscombe House, voelt ze – tegen haar zin – een onmiskenbare aantrekkingskracht.Toch houdt ze koppig vol met afwijzen, hoe vaak Josh haar ook mee uitvraagt. Waarom moet juist hij haar dan betrappen op skinnydippen? In de loop van de zomer wordt Sophie stapelverliefd op Josh en hij op haar, maar kan Sophie haar verleden opzijzetten?

Mening over Rozengeur en zonneschijn

Sophie wil geen relatie. Met niemand. Zelfs tegen de knappe Josh zegt ze nee. Ze voelt zich wel aangetrokken tot hem (al durft ze dat eerst niet toe te geven), maar toch wijst ze hem af. Josh wil erachter komen waarom ze zo afstandelijk is en wat er gebeurd is met haar ex-man Theo.

Ik had al wel eens eerder een boek van Jill Mansell gelezen, maar die vond ik toen niet zo leuk. Vandaar dat ik daarna nooit meer ben begonnen in een boek van de bestseller auteur. Dit is echter alweer een paar jaar geleden en ik vond het wel weer eens tijd om het opnieuw te proberen. Toen ik eenmaal in het boek was begonnen, kon ik niet meer stoppen met lezen. Ik raakte verslaafd aan het verhaal van Sophie en Josh en alle andere karakters uit het boek.

Wat ik zo leuk vind aan Rozengeur en zonneschijn is dat je heel veel te weten komt over alle andere hoofdpersonen. Sophie krijgt (voor mijn gevoel dan) de meeste aandacht in het boek, maar de de andere hoofdpersonen zijn bijna even belangrijk. Dat zie je niet gauw in een chicklit. Meestal is het zo: boy meets girl en daar gaat het hele verhaal over en af en toe komen er wat andere mensen bij kijken die eigenlijk niet zoveel toe te voegen hebben aan het verhaal. In Rozengeur en zonneschijn is dat wel anders. Je komt veel te weten over Tula, Sophies beste vriendin, en Raily, maar ook over de grootmoeder van Josh, genaamd Dot, en haar relaties.

De personages zijn zo ontzettend gedetailleerd in kaart gebracht dat je een volledig beeld van het verhaal in je hoofd krijgt. Daar hou ik van! Rozengeur en zonneschijn is een meeslepend verhaal waar je geen genoeg van kunt krijgen!

Rating: 4,2/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *