Boekrecensies,  Chicklit

Reislust (Werklust #2) – Esmir van Wering

Reislust Titel: Reislust 
Auteur: Esmir van Wering
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 160
Uitgever: Meander 

Amber heeft eindelijk de man van haar dromen gevonden – na een turbulent vrijgezellenbestaan dat zeker vijf jaar te lang duurde. De prins op het witte paard (knap, goede baan en nog lief ook) zit bij hссr thuis op de bank: een mijlpaal!
Toch dient de midwife-crisis zich al gauw aan, want zij wil kinderen en hij niet. Als blijkt dat mister perfect een vreselijk geheim met zich meedraagt, neemt Amber een drastisch besluit: ze pakt haar koffers en vertrekt voor onbepaalde tijd naar Afrika.
Daar ontmoet ze een soulmate zonder bij hem in bed te belanden. Hoe dat komt? Hij is een jaar of 90, nagenoeg tandeloos en stekeblind. Door de openhartige, confronterende gesprekken die volgen, leert Amber te dealen met haar kinderwens, de haat-liefde verhouding met de mannen in haar leven en vooral met zichzelf. Maar wanneer ze in het ziekenhuis belandt, lijkt alles voor niets te zijn geweest…

Mening over Reislust

Reislust is het vervolg van Werklust. Daar kom ik pas achter nu ik deze recensie aan het schrijven ben. Tijdens het lezen van het boek heb ik daar niet echt last van gehad, maar soms had ik wel het idee dat ik delen van het verhaal miste. Misschien dat het te maken heeft met het feit dat ik dus boek 1 niet heb gelezen. Ondanks dat, denk ik dat je prima meteen boek 2 kunt lezen!

Reislust begint met de relatie tussen Amber en haar baas Pjotr. Het loopt allemaal niet even lekker, waardoor ze besluit om naar Ghana te gaan om vrijwilligerswerk te doen. Het verhaal wordt afgewisseld met flashbacks en dagboekfragmenten. Dat zorgt voor afwisseling, maar bij mij zorgde het soms ook voor verwarring. Het Afrika-gedeelte van het boek vond ik erg leuk, maar ik ergerde me soms aan de verhalen die Amber vertelt aan de oude man ‘Pretface’. Ik had het idee dat die verhalen niet iets toevoegde aan het boek. Jammer! Daar had Esmir wat mij betreft een andere invulling aan kunnen geven. Reislust draait niet alleen om het liefdesleven van Amber, maar ook de relatie met haar vader speelt een centrale rol. Ook krijg je nog wat adviezen van ‘Pretface’, omdat Amber op zoek is naar zichzelf.

Een fijn boek voor op vakantie als je niet zo’n lezer bent. Verwacht geen uren leesplezier, Reislust heeft namelijk ‘maar’ 160 bladzijden. Ik ben niet helemaal kapot van het boek, maar toch wilde ik wel weten wat er verder ging gebeuren in het boek. Ook is Reislust meer dan een chicklit. Het gaat in op diepere gedachten en filosofie.

Rating: 3/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *