Boekrecensies,  Chicklit

Niks aan de hand – Claire Cook

Niks aan de handTitel: Niks aan de hand
Auteur: Claire Cook
Verschenen: 2005
Pagina’s: 224
Uitgever: The House of Books
Originele titel: Multiple Choice

Elke moeder met een achttienjarige dochter zal volkomen begrijpen waarom March besloot niet tegen Olivia te zeggen dat ze weer ging studeren. Wat? Het is niet te geloven! Waarom probeer je altijd mijn leven te verpesten?

Na twintig jaar moederen heeft March Monroe eindelijk weer tijd voor zichzelf, en voor de studie die ze nooit heeft afgemaakt. Ze heeft het thuis nog niet verteld. Maar de eerste persoon die ze ziet op haar nieuwe stageplek is haar dochter Olivia. Zo genant! Dat wordt ruzie. Het zal niet meevallen om haar kwaaie dochter weer kalm te krijgen. En dan wordt March nog een beetje verliefd ook.

Mening over Niks aan de hand

Nadat ik het omslag zag en de achterflaptekst las, dacht ik: dit zal een geweldig verhaal zijn. Ik zal maar meteen met de deur in huis vallen, wat een verschrikkelijk saai boek. Er zat totaal geen verhaal in en het was alles behalve spannend. Het boek gaat over March Monroe, die besluit om weer te gaan studeren, net als haar dochter. Beiden lopen ze stage bij een radiostation, waar ze een eigen show krijgen, maar ze kunnen totaal niet met elkaar opschieten. Het boek gaat werkelijk nergens over, er zit totaal geen vaart in en ik heb hem dan ook met moeite uitgelezen.

Het verhaal was saai, er zat geen humor in het boek en af en toe is het ook nog eens erg ongeloofwaardig allemaal. Als ik zo’n moeder als March had, had ik allang een adoptieformulier aangevraagd. Super ongeloofwaardig, echt een tegenvaller. Heel erg jammer dat dit boek mij niet beviel, zeker omdat de tekst die achterop het boek stond me wel aansprak, ik zou Niks aan de hand dan ook zeker niet aanraden.

Zin in een leuker verhaal? Kijk dan hier eens.

Rating: 1/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *