Boekrecensies,  Chicklit

Mrs. President – Nicolle Wallace

Mrs. PresidentTitel: Mrs. President
Auteur: Nicolle Wallace
Verschenen: 2011
Pagina’s: 300
Uitgever: Sijthoff
Originele titel: 18 Acres

Voor Charlotte Kramer; de eerste vrouwelijke president van Amerika, is het moment van de waarheid aangebroken: de verkiezingen staan voor de deur. Ze zet alles op alles om herkozen te worden, maar uitgerekend nu komt uit dat haar man een affaire heeft.

Melanie Kingston is de chef-staf van het Witte Huis en Charlottes vertrouwelinge. Wanneer de herverkiezingscampagne dreigt te mislukken en de meedogenloze pers bloed ruikt, bezwijkt ze bijna onder de werkdruk.

Dale Smith weet als Witte Huis-journaliste meer over de president dan iedereen, maar als zou uitkomen dat ze een geheime relatie heeft, zou haar carriere in één klap vernietigd zijn.

Alle drie de vrouwen bevinden zich op het hoogtepunt van hun carriere, maar hun harde werken en ambities worden bedreigd door ontrouw, bedrog en één tragische fout. Zullen zij hun levens weer op de rails krijgen, maar vooral: lukt het Charlotte Kramer haar kiezers terug te winnen?

Mening over Mrs. President

Wat las Mrs. President lekker weg! Het boek bevat drie verhaallijnen, een vanuit Charlotte, een vanuit Melanie en nog een vanuit Dale. Zo volg je als het ware deze drie dames. Het boek is heel erg interessant, omdat het een kijkje geeft achter de schermen van het Witte Huis. Ook vond ik het erg interessant omdat ik journalistiek studeer en een van de vrouwen journalist is in dit boek. Het is interessant om te lezen hoe de problemen zich maar op blijven stapelen. Het is en blijft natuurlijk een chicklit, dus er zit veel liefde in, maar af en toe ook wel wat drama. Het boek was alles behalve voorspelbaar, telkens werd ik wel weer verrast en daardoor bleef het leuk om te lezen. Het boek is soms wel gericht op politiek, dus daar moet je wel in geinteresseerd zijn, maar gelukkig draait lang niet heel het boek daarom. Ik vond het boek erg leuk om te lezen, omdat het totaal geen standaard chicklit is. Zeker een aanrader als je geboeid bent hoe het er aan toe gaat in het Witte Huis!

Goed nieuws trouwens, in mei 2012 komt het vervolg op Mrs. President uit in het nederlands, namelijk Top Secret!

Meer recensies lezen van de boeken van Nicolle Wallace? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *