Boekrecensies,  Chicklit

Miss Verstand (Miss #3) – Astrid Harrewijn

Miss Verstand Titel: Miss Verstand
Auteur: Astrid Harrewijn
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 304
Uitgever: Boekerij

Alles lijkt kinderpsychologe Iris voor de wind te gaan. Het leven knipoogt vrolijk naar haar. Ze heeft een nieuwe praktijkruimte in Den Haag, een sociaal leven met leuke vrienden en dan wordt ze ook nog eens gevraagd als deskundige voor een televisieprogramma.
Maar als Iris een groot familiegeheim ontdekt, gaat alles wankelen. Ellende kruist haar pad. Iris lijkt zich er dapper doorheen te slaan, maar als ze ook met de liefde de degens moet kruisen, kan ze niet zonder de hulp van haar beste vriendinnen Lein en Didi.

Mening over Miss Verstand

Na Miss Communicatie en Miss Match is Miss Verstand het laatste boek uit het drieluik van Astrid Harrewijn. We keken al weken uit naar het verschijnen van dit boek. Collega’s Danique en Danique V. gingen naar de boekpresentatie en daarna kon de fun beginnen. In een paar dagen las ik Miss Verstand uit.

Miss Verstand gaat over kinderpsychologe Iris. Ze heeft een eigen praktijk met nog twee medewerkers. Buiten haar vriendinnen Didi en Lein heeft ze eigenlijk helemaal geen sociaal leven. Daarom besluit ze om bij een toneelclub te gaan, op uitnodiging van haar collega Ellen waar ze de leuke regisseur Daan ontmoet. Ellen blijkt daarna toch niet zo’n leuke collega te zijn en dan begint de ellende. Ze komt achter een groot familiegeheim en ondertussen doet ze ook nog mee aan een tv-programma.

Lein en Didi (uit de vorige boeken) komen wel in Miss Verstand voor, maar het is niet perse noodzakelijk om de vorige boeken gelezen te hebben. Wel leuk natuurlijk, want de schrijfstijl van Harrewijn is erg vermakelijk. Zo heet het koffiezet apparaat George en spot ze een beetje met rawfoodleventje (lees: chiazaad en blaadjes sla leven). Miss Verstand gaat niet alleen over de liefde. Het is een chicklit met een extra laagje, zoals we gewend zijn van Harrewijn. Op sommige vlakken is het boek voorspelbaar, maar op een aantal vlakken ook totaal niet. Op een gegeven moment word je met beide benen terug op de grond gezet. Die zag ik niet aankomen!

Miss Verstand is een echte must read voor de feelgood liefhebbers. Wat mij betreft een perfecte afsluiting van het drieluik en ik kan nu al niet wachten op Harrewijns volgende boek!

Meer recensies lezen van de boeken van Astrid Harrewijn? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.