Boekrecensies,  Chicklit

Miss Communicatie (Miss #1) – Astrid Harrewijn

Miss CommunicatieTitel: Miss Communicatie
Auteur: Astrid Harrewijn
Verschenen: 2012
Pagina’s: 271
Uitgever: Boekerij

Journaliste Didi werkt aan een artikel over Twitter, dé kans om zich te bewijzen bij haar hoofdredacteur. Wanneer ze ontdekt dat twee meiden opeens zijn verdwenen uit alle sociale netwerken, ruikt ze een primeur. Voor research gaat ze met haar huisgenoten Lein en Iris naar een Twitterparty in Noordwijk. Op de dansvloer loopt Didi de knappe Joep tegen het lijf en ze is op slag verliefd. Maar klopt alles wel aan Joep? Terwijl haar vriendinnen toe zijn aan een nieuwe stap in hun leven, stort Didi zich op haar artikel en ontdekt de schokkende waarheid.

Mening over Miss Communicatie

Miss Communicatie is eigenlijk een Chicklit thriller. Er zitten namelijk bepaalde aspecten van de chicklit in (journaliste Didi wordt verliefd), maar ook zeker zijn er aspecten van een thriller.
De jonge, onervaren, journaliste Didi mag tijdens haar proeftijd bij een krant een belangrijk artikel schrijven over social media. Hoe meer ze zich in de online onderwereld verdiept, hoe dieper ze verstrikt raakt in een moordlustige en schokkende realiteit…

Het plot van Miss Communicatie zal geen medailles winnen voor de spannendste cliffhanger of de beste verhaallijn. Ik vind dat het allemaal een beetje aan elkaar hangt met heel veel toevalligheden, waardoor het allemaal net even te goed uitkomt. Het mag dan ook duidelijk zijn dat Miss Communicatie niet bedoeld is als een serieuze thriller. Het is eerder een chicklit met thriller aspecten. Eigenlijk best verfrissend als je het zo bekijkt! Alles is erg gedetailleerd beschreven, waardoor het boek als een film in je hoofd wordt afgespeeld. Pluspunt!

Helemaal onverwacht is het einde niet, maar het blijft wel spannend. Het is een leuk boek om te lezen, je moet wel van social media houden! Er komen nog twee delen aan die aansluiten op Miss Communicatie, ik ben daar erg benieuwd naar. Waar zullen die boeken over gaan? Zullen we meer te weten komen over vriendinnen Lein en Iris?

Meer recensies lezen van de boeken van Astrid Harrewijn? Klik dan hier.

Rating: 3/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *