Boekrecensies,  Chicklit

Mini Shopaholic (Shopaholic #6) – Sophie Kinsella

Mini Shopaholic Titel: Mini Shopaholic
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: november 2010
Pagina’s: 398
Uitgever: The House of Books 
Oorspronkelijke titel: 
Mini Shopaholic

Becky Brandon (geboren Bloomwood) is dol op haar tweejarige dochtertje. Maar de opvoeding van Minnie valt vies tegen. De kleine meid heeft al op prille leeftijd een verzameling Dolce & Gabbana-laarsjes en kasten vol designkleding. Haar favoriete woordje is ‘hebben’ en overal waar ze komt, van de peuterspeelzaal tot Harrods, laat ze enorme puinhopen achter. Van wie zou Minnie dat toch hebben? Becky is ten einde raad. Haar man Luke zit na de dood van zijn geliefde stiefmoeder ook al niet lekker in zijn vel. Becky besluit hem op te fleuren met een geweldige surpriseparty. Dat is het begin van vele gênante leugentjes om bestwil – tot de zaken wederom gierend uit de hand dreigen te lopen.

Mening over Mini Shopaholic

Becky is terug, en dit keer mét kind! Minnie is nog erg jong, maar toch beschikt ze al over een grotere garderobe dan haar leeftijdsgenoten. Ze roept constant muffin en Starbucks (goh, waar zouden ze vaak koffie drinken?) en op alles wat ze ziet wil ze hebben. Als ze het niet krijgt, ontstaat er een driftbui. Tsja, Becky en Luke hebben het er maar zwaar mee. Becky ontkent zelf dat Minnie verwend is, maar haar omgeving weet wel beter. Wanneer de verjaardag van Luke nadert, besluit Becky om een surprise party te geven. Dat kan ze heus wel alleen. Toch? Zo moeilijk kan het niet zijn. Ze wringt zich in allerlei bochten en uiteindelijk heeft ze een vieze schimmeltent en een paar zelfgeknutselde versieringen. Nee, ze heeft hulp nodig.

Als echte Shopaholic fan moet je dit boek natuurlijk gelezen hebben. Mini Shopaholic is weer lekker Amerikaans over de top, zoals we gewend zijn van Sophie Kinsella. Hoe krijgt ze het toch elke keer weer verzonnen? Becky wordt weer bijgestaan door haar beste vriendin Suze, maar ook haar beroemde modeontwerpende vriend Danny zorgt weer voor heerlijke uitspraken.

En we hebben SUPER goed nieuws! Op dit moment ligt namelijk deel 7, Shopaholic naar de sterren, in de winkels. Ik ben hem al aan het lezen en jullie kunnen heel binnenkort een recensie verwachten!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *