Boekrecensies,  Chicklit

Meiden van de markt – Margreet & Reina Crispijn

Meiden van de markt Titel: Meiden van de Markt
Auteur: Margreet Crispijn, Reina Crispijn
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 256
Uitgever: uitgeverij Kok

Het klinkt niet bepaald als een droomcarrière: eigenaar van een marktkraam. Maar dit is precies de wending die de jonge Kiki en Madelon – student geschiedenis en griffier bij de rechtbank – geven aan hun leven. Kiki neemt een notenkraam over en Madelon verkoopt zelfontworpen tassen. Ze vormen al snel een hechte groep met Bonnie van de bakkerskraam en aardewerkverkoopster Loes. De vier delen álles met elkaar, ook de vele liefdesperikelen!


Bij het lezen van de inleiding van Meiden van de markt dacht ik al: Dit is écht een boek voor mij. Ik hou van chicklits. Vooral van luchtige chicklits. Zo’n boek dat je op het strand kunt lezen in één zucht. De titel sprak me ook erg aan; een boek/verhaal speelt zich niet vaak op de markt af. I like! De markt is ook iets typisch Hollands, hierdoor wist ik ook dat het verhaal een stuk realistischer zou zijn dan een chicklit dat zich afspeelt in een land als Amerika.

Meiden van de markt is een lekker luchtig boek

Alle vier de personages leer je goed kennen, want elk verhaal heeft een uitgebreide introductie. Alle vier de hoofdpersonen werken overigens op de markt. Iedereen heeft zo een eigen verhaal en passie. Heel leuk gedaan, en doordat zij ieder op de markt werken hebben ze allemaal een connectie. Eén personage heeft zelfs een kindje! Heel leuk, want normaal zijn chicklits perfectionistisch en spelen kinderen vaak geen rol in een verhaal.

Ik vind dit een heerlijk boek om mee te nemen op vakantie of te lezen op het strand. Ook een prima boek voor thuis, want je leest hem in een zucht uit. Lekker luchtig boek en een goed geschreven verhaal!

Rating: 4,5/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *