Boekrecensies,  Chicklit

Man o man – Marcha de Groof

Man o man Titel: Man o man
Auteur: Marcha de Groof
Verschenen: april 2014
Pagina’s: 288
Uitgever: Zomer & Keuning

Het zit Sara allemaal niet mee. Eerst betrapt ze haar vriend Loek in bed met een ander (de deur uit met die vent!), dan ontmoet ze tijdens het uitgaan een aantrekkelijke man die hartstikke bezet lijkt te zijn (of toch niet?). Sara vindt deze Menno leuk en richt zich op een toekomst met hem, maar dan gooit juist zijn verleden roet in het eten….

Mening over Man o man

Sara maakt een heleboel mee, maar dat is nog niet alles. Haar zus en zwager maken het leven van Sara meer dan zuur, en de band met haar moeder is ook niet al te best. Ze hamert erop dat Sara het niet had moeten uitmaken met ‘ideale schoonzoon’ Loek en bovendien haalt haar manager het bloed onder Sara’s nagels vandaan. Kortom, ze heeft zin om zich heel diep onder de dekens te verstoppen en te wachten tot het allemaal overwaait. Maar daar zijn haar excentrieke vriendin Lea en lieve buurvrouw Tilly het niet mee eens. Zij helpen Sara om er het beste van te maken. Al hebben ze daar nogal onorthodoxe methodes voor…

Het boek speelt zich af in Maastricht, waar ik regelmatig kom, dus dat is al erg leuk. Herkenbare plekken zoals de Markt en de Maas worden beschreven, waardoor je bijna de sfeer kunt proeven van Maastricht.

Marcha de Groof is nieuw in de wereld van schrijvers: Man o man is haar debuut. De Groof zet haar naam meteen op de Nederlandse chicklit kaart, want dit boek is heerlijk! De schrijfstijl is fijn en het boek had ik binnen no time uit. Je komt veel te weten over hoofdpersoon Sara, waardoor je je goed kunt inleven. Ook heeft Man o man me een paar keer aan het lachen gebracht: De Groof schrijft met humor en daar hou ik van. Het verhaal steekt goed in elkaar, al vond ik een van de laatste scènes een beetje té over de top, dat had niet nodig geweest. Desondanks is Man o man een heerlijke chicklit, perfect geschikt voor een zonnige zondagmiddag met een groot glas ijsthee erbij.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *