Boekrecensies,  Chicklit

Loslippig – Marie-Cecile Beniers

LoslippigTitel: Loslippig
Auteur: Marie-Cecile Beniers
Verschenen: 2010
Pagina’s: 286
Uitgever: The House of Books

Suzanne gaat na een wereldreis aan de slag bij een roddelblad. Niet iets wat ze ambieert, maar ze hoopt hiermee de nodige contacten in de bladenwereld op te doen. Bovendien verdient het erg goed. Al snel ontdekt Suzanne dat de roddeljournalistiek en de vaderlandse showbizz een aparte wereld vormen, met eigen regels en wetten. De redactie is een rariteitenkabinet en de hoofdredacteur een achterdochtige tiran.

Suzannes nieuwe werk blijkt een aaneenschakeling van bizarre ontmoetingen en tenenkrommende interviews met B-sterren. Als ze een geheime relatie krijgt met Milo, een van de meest populaire BN’ers, is ze plots zelf een gewilde prooi voor alle paparazzi die jagen op de identiteit van Milo’s nieuwe liefde. Is Suzanne opgewassen tegen alle achterklap en ellebogenwerk in haar nieuwe baan én tegen de roddels rond haar relatie met Milo?

Mening over Loslippig

Dit boek gaat over Suzanne, die terecht komt bij een roddelblad. Schrijven voor een roddelblad is nooit haar roeping geweest, maar ze moet ergens beginnen in de bladenwereld. Je leest hoe het er aan toe gaat op een redactie, en hoe apart de wereld van de roddelbladen is.

Ik vond dit heel erg interessant om te lezen, omdat ik zelf ook journalistiek studeer. Ik wil sowieso niet in de roddelbladen wereld, dat is helemaal niks voor mij en dit boek bewijst maar weer dat een hele boel wordt opgeblazen en verzonnen. Ik vind dat Loslippig op een fijne manier geschreven is en het leest ook zeer makkelijk door. Er zit een originele verhaallijn in, maar het blijft een chicklit met zijn liefdesproblemen en kleine drama’s. Maar dit is zeker een lekker boek voor op vakantie of gewoon op de bank. Heel erg leuk om dit wereldje op deze manier eens te verkennen.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *