Boekrecensies,  Chicklit

Laat me jou zijn – Petra Kruijt

Laat me jou zijn - Petra Kruijt Titel: Laat me jou zijn
Auteur: Petra Kruijt
Verschenen: november 2014
Pagina’s: 304
Uitgever: Zomer & Keuning

Laat me. Dat is alles wat Susan nog wil. Ze heeft een goede (maar erg drukke) baan, een relatie met een man die stappen wil zetten waar zij nog niet klaar voor is en vooral een enorme vrijheidsdrang. Daar geeft ze gehoor aan door te verhuizen naar de andere kant van de wereld, naar San Francisco.

Jou zijn. Lisan staat altijd al in Susans schaduw. Wat ze ook probeert, ze wordt nooit zo succesvol als haar zus. Totdat Susan vertrekt en er een gat ontstaat. Lisan springt daarin en neemt langzaam haar hele leven over.

Mening over Laat me jou zijn

Petra Kruijt reist het liefst zo veel en ver mogelijk. Niet zo gek dus dat ze in Laat me jou zijn een van de hoofdpersonen laat verhuizen naar San Francisco. De auteur is onder andere bekend van De mannenmaker.

Susan is succesvol. Ze heeft een baan als directie assistente bij een groot bedrijf en ze heeft een relatie. Toch is het haar allemaal te veel en is ze er eigenlijk niet echt klaar voor. Daarom maakt ze een keuze die niemand aan had zien komen: ze vertrekt naar San Francisco. Haar ouders worden bijna gek als ze het horen. Susan belooft aan haar vader (die nogal streng is) dat ze in Amerika meteen op zoek gaat naar een baan. Dat doet ze natuurlijk niet. Ze geniet van haar vrijheid en doet allemaal leuke dingen. Ze gaat in een hostel werken en hoeft zo haar kamer niet te betalen. Ook ontmoet ze Bush, een wel hele leuke Amerikaan…

Ondertussen in Nederland werkt Lisan bij een uitgever waar ze het eigenlijk niet zo naar haar zin heeft. Haar baas is aardig, maar ze mist wat uitdaging. Omdat Susan verhuisd is, komt haar functie vrij. Drie keer raden wie gaat solliciteren voor die functie… Lisan trekt ook in het oude appartement van haar zus en draagt haar kleren. Langzamerhand neemt ze haar hele leven over.

Laat me jou zijn leest heerlijk weg en smaakt naar meer. Petra Kruijt weet je helemaal het verhaal in te sleuren waardoor je door wil blijven lezen. Deur op slot, kop thee erbij en onder een dekentje met Laat me jou zijn op de bank kruipen. Leesplezier gegarandeerd!

Klik hier voor meer recensies van de boeken van Petra Kruijt.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *