Boekrecensies,  Chicklit

Klatergoud – Franke van Hoeven

KlatergoudTitel: Klatergoud
Auteur: Franke van Hoeven
Verschenen: 2009
Pagina’s: 290
Uitgever: Prometheus

Geïnspireerd door carrièrevrouwen uit Amerikaanse televisieseries, weet Brit haar droombaan te bemachtigen: die van redacteur bij haar favoriete fashionmagazine. Ze ligt met John Legend op de bank, laat zich fotograferen door de recalcitrante auteur Bret Easton Ellis, loopt Bruce Willis tegen het goddelijke lijf en drinkt liters champagne op party’s waar ze struikelt over de BN’ers.
Klatergoud speelt zich af in de tijdschriftenwereld van Amsterdam, die door stiekeme dealtjes, roddel en achterklap en anorectische prinsessen wordt geregeerd.

Een schijnwereld waarin de onhandige en dromerige Brit zichzelf steeds meer onhaalbare eisen oplegt. Brit vertegenwoordigt een generatie die is opgegroeid met een overdaad aan media en die communiceert via e-mail, Hyves en sms. een generatie die perfectionistisch en gedreven is, maar door oppervlakkige idealen verkeerde keuzes maakt. Brit beseft dat ze zonder het ideale uiterlijk geen schijn van kans maakt in een wereld die schoonheid als belangrijkste maatstaf heeft.

Mening over Klatergoud

Ik heb het boek Klatergoud een tijdje geleden gewonnen en sindsdien al een aantal keer gelezen omdat ik het zo’n fijn verhaal vind. Laatst zag ik het boek weer in mijn kast staan en had ik zin om het weer eens te lezen.

Ik vind Klatergoud zo’n vermakelijk boek. Waarschijnlijk ook omdat het onderwerp me zo interesseert aangezien ik later zelf bij een tijdschrift wil werken. Op sommige momenten kan ik mezelf zelfs met de hoofdpersoon Brit vergelijken en daarom heb ik dit boek meerdere malen gelezen. Mocht je nou niet net als ik bij een tijdschrift willen werken dan is het denk ik als nog een heel leuk boek omdat hij heel fijn wegleest. Er zit enorm veel humor in en je hebt het verhaal in een mum van tijd uit. Ik kan dit boek zeker aanraden, zeker voor de liefhebbers van chicklits.

Rating: 5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *