Boekrecensies,  Chicklit

Ik wist het – Chantal van Gastel

Ik wist het Titel: Ik wist het
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen: september 2014
Pagina’s: 480
Uitgever: The House of Books 

Mia Robbins is niet het type dat de gebaande paden bewandelt. Puur op intuïtie zegt ze haar baan in de marketing op om haar eigen bloemenwinkel te beginnen. Niet in het hippe en drukke nieuwe deel van het centrum, maar op het idyllische stationsplein dat al in haar jeugd haar hart gestolen heeft.

Mia zet alles op alles om een succes van haar winkel te maken. Maar de magie van de bloemen brengt haar meer dan ze verwachtte. Ze ontmoet Feo. Hij is ondernemend en levenslustig. De man van wie ze – letterlijk – altijd gedroomd heeft. En alsof dat nog niet verwarrend genoeg is, vinden plots allerlei mysterieuze boodschappen hun weg naar haar. Al snel wordt Mia de levens in gezogen van iedereen om haar heen. Als een magneet trekt ze bijzondere verhalen aan. Dit blijft niet onopgemerkt door Axel, een verslaggever die veelzeggend De Haai genoemd wordt. Hij heeft zijn eigen binding met het winkelplein en naar een bijzonder verhaal is hij altijd op zoek.

Durft Mia haar gevoel te blijven volgen, ook als dit meer van haar vraagt dan ze zich ooit had kunnen voorstellen? Hoezeer mag ze betrokken raken bij de levens van anderen? En hoe kan ze ervoor zorgen dat de man van haar dromen ook de man van haar leven wordt?

Mening over Ik wist het:

Een voorproefje van Ik wist het had ik al gelezen in 21 zomers & andere verhalen van Chantal van Gastel. Ik kon niet wachten om het hele boek te gaan lezen, want Van Gastel had me super benieuwd gemaakt. Binnen no time had ik de preview van 70 bladzijden gelezen. Ik wilde meer!

Vol enthousiasme begon ik in Ik wist het en ik las de eerste 70 pagina’s (die ik dus al eens eerder had gelezen) met heel veel plezier. Ik werd verliefd op Feo, de knappe tostibakker. Op de helft van het boek kwam ik een beetje in een dip. Ik had helemaal niet verwacht dat het boek een hele andere wending zou krijgen doordat Mia visioenen kan zien. Zij noemt ze vloeipapiereffecten. Ik had een verhaal verwacht als de ‘Zwaar’-serie (een serie waar ik nog steeds van moet huilen omdat het is afgelopen), maar ‘helaas’ was dat niet zo. Feo is de man uit Mia’s dromen, maar dan verschijnt Axel ineens in haar leven. Een man waar ik in het begin niks van moest hebben. Feo en zij waren namelijk voorbestemd voor elkaar: het perfecte koppel.

Toch wist Van Gastel me uit de dip te halen. Ze komt met bijzondere invalshoeken waardoor je door wil blijven lezen. Ik wist het is geen dun boek: het verhaal bevat maar liefst 480 pagina’s. Niet niks voor een chicklit. Of het teveel pagina’s waren? Nee, absoluut niet. Ik kan geen genoeg krijgen van de lekkere schrijfstijl van Van Gastel. Het einde was niet zoals ik het had verwacht, maar dat maakt het misschien ook wel weer leuk. Sowieso liep heel het boek anders dan ik verwacht had. Eerst moest ik dat even verwerken, maar toen ik er eenmaal aan gewend was, kon ik niet meer stoppen met lezen. Het boek laat ruimte over voor een vervolg en daar zou ik heel blij van worden. Ik zou dolgraag een vervolg willen lezen op het verhaal van bloemenmeisje Mia, tostibakker Feo en razende reporter Axel.

Meer recensies lezen van de boeken van Chantal van Gastel? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *