Boekrecensies,  Chicklit

Ik krijg je wel – Sophie Kinsella

Ik krijg je wel Titel: Ik krijg je wel
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: 2013
Pagina’s: 381
Uitgever: The House of Books
Oorspronkelijke titel: Wedding Night

Lottie heeft meer dan genoeg van mannen die zich niet willen binden. Wanneer haar jeugdvriend Ben haar herinnert aan een belofte – trouwen als beiden na hun dertigste nog single zijn – grijpt Lottie haar kans. Geen afspraakjes, geen seks, geen verloving. Lottie gaat trouwen! Nu meteen!

Mening over Ik krijg je wel

Er worden twee getuigen van de straat geplukt, ze geven elkaar het jawoord en vertrekken onmiddellijk op huwelijksreis naar een Grieks eiland, waar ze elkaar vijftien jaar geleden ontmoet hebben. Ben en Lottie kunnen haast niet wachten op hun perfecte, sexy, romantische huwelijksnacht. Maar er zijn nogal wat mensen geschrokken van het overhaaste huwelijk, onder wie Lotties ex Richard en haar oudere zus Fliss. Die gaan de voel eens flink saboteren. Het wordt een huwelijksnacht om nooit te vergeten; een wedding night from hell!

Weer een kersverse chicklit van Sophie Kinsella en ik kon niet wachten om erin te beginnen. Boeken van Kinsella zijn over het algemeen altijd goed, helemaal voor op het strand onder een parasol. Laat ik nu eens op vakantie zijn, dat komt goed uit! Dit boek las ik in één dag uit, want Ik krijg je wel leest als een trein. Zoals we gewend zijn van Kinsella is dit boek weer wat over de top. Welke zus haalt allerlei streken uit om te zorgen dat haar kleinere zusje een verschrikkelijke huwelijksreis heeft? Dat kan alleen in de wereld van Sophie Kinsella.

Zoals vanouds zitten er ook een heleboel komische en romantische passages in het boek, af en toe een tikkeltje maf. Als ik dit boek vergelijk met de andere boeken van Kinsella, is dit niet het beste boek dat ze heeft geschreven. Al met al is het een lekker boek om op vakantie te lezen. Het is geen chicklit van de bovenste plank, maar ook niet van de onderste. Gewoon, een lekker vlot leesbaar boek.

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 3,5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *