Boekrecensies, Chicklit

Hou je mond – Sophie Kinsella

Hou je mondTitel: Hou je mond!
Auteur: Sophie Kinsella
Verschenen: maart 2004
Pagina’s: 336
Uitgever: The House of Books 
Oorspronkelijke titel:
Can you keep a secret?

 Emma heeft, zoals alle jonge vrouwen ter wereld, een paar geheimpjes. Voor haar ouders, haar vriend, haar collega’s.  Zo werd ze ontmaagd in de logeerkamer terwijl haar ouders een film zaten te kijken en ze vindt haar vriend Conner een beetje op Ken lijken. Die van Barbie en Ken. Ze geeft de plant van haar irritante collega sinaasappelsap – bijna dagelijks – en haar string doet pijn. Emma is altijd nerveus als ze moet vliegen. Daarom vertelt ze al haar geheimen zomaar aan een aardige vreemde man die naast haar in het vliegtuig zit. Tenminste, Emma dénkt dat het een vreemde is. Want wanneer ze de volgende dag op haar werk komt…

Mening over Hou je mond

Ik deed laatst de Yellow book color tag en toen kwam ik erachter dat Hou je mond! van Sophie Kinsella nog helemaal niet gerecenseerd was op Adorable Books! Wat een schande. Dit is namelijk één van mijn favoriete boeken van Kinsella. Hou je mond! schreef Kinsella na de succesvolle Shopaholic-serie.

Tijdens een paniekaanval in het vliegtuig vertelt Emma al haar geheimen aan haar medepassagier. Achteraf schaamt ze zich diep. Haar enige troost? Gelukkig ziet ze die man toch nooit meer. Tenminste, dat denkt ze. Wanneer ze de volgende dag op kantoor komt, blijkt de man haar baas te zijn! Maar wacht. Hij weet álles over haar. Maar dan ook daadwerkelijk alles. Het feit dat ze strings eigenlijk helemaal niet lekker vindt zitten en dat ze de plant van haar collega sinaasappelsap geeft, maar ook dat ze ontmaagd werd in de logeerkamer terwijl haar ouders beneden film zaten te kijken. En dat ze maat 40 heeft en niet maat 36, zoals ze haar vriend Connor heeft verteld. Je snapt wel wat voor soort situaties dit oplevert: hele gênante.

Sophie Kinsella heeft de gave om alles zo hilarisch op te schrijven. Hoe verzint ze het toch iedere keer weer? Dit boek lees je binnen een dag uit, dat garandeer ik je! Je wordt helemaal opgeslokt door de heerlijke en hilarische schrijfstijl van Kinsella. Wanneer je begint, kun je bijna niet stoppen met lezen!

Meer recensies lezen van de boeken van Sophie Kinsella? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

7 Comments

 • Reply Anneke januari 22, 2015 at 10:14

  Ik vind dit echt haar leukste boek. 😀

 • Reply Melissa Charlotte januari 22, 2015 at 11:40

  Leuk leuk! Deze wil ik ook hebben!

 • Reply roos januari 22, 2015 at 16:12

  Dit boek is leuk! Alleen heb ik hem maar 1 keer gelezen toen ik 12 was, hopelijk heb ik em nog.

 • Reply Amanda januari 22, 2015 at 21:58

  Dit boek heb ik wel eens gelezen. Twee keer zelfs volgens mij, maar ik weet niet meer zo goed hoe die ging 🙁

 • Reply beautifulday4makeup januari 23, 2015 at 11:17

  Sophie Kinsella is echt een superleuke schrijfster!

 • Reply Desy januari 24, 2015 at 15:22

  Het is een erg leuk en luchtig boek, en het leest inderdaad makkelijk weg. De ontwikkeling die Emma als persoon doormaakt, de manier waarop zij als persoon groeit vond ik erg leuk. Ze wordt steeds meer een zelfstandige en zekere vrouw die opkomt voor zichzelf.

  Jammer dat de recensie niet wat dieper ingaat op de schrijfstijl, de personages en de situatie van de hoofdpersoon. Nu heb ik het idee dat ik twee keer de achterkant van het boek gelezen heb zonder dat er wat extra’s wordt verteld. Ik bedoel dit niet aanvallend, maar het viel me op dat er in feite weinig verteld wordt. Sorry, het is gewoon niet de sterkste recensie die ik hier gelezen heb…

 • Reply Deze films verschijnen in november in de bioscoop! november 4, 2019 at 14:00

  […] Hou je mond! van Sophie Kinsella wordt verfilmd! Zoveel zin in! In Sophie Kinsella’s Can you keep A Secret […]

 • Leave a Reply