Boekrecensies,  Chicklit

Gossip & Gucci – Lauren Weisberger

Gossip & GucciTitel: Gossip & Gucci
Auteur: Lauren Weisberger
Verschenen: 2005
Pagina’s: 367
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel: Everyone Worth Knowing (Simon & Schuster)

Als Bette een baan krijgt bij een superhip bureau dat feesten en evenementen organiseert, maakt ze van de ene op de andere dag deel uit van de jetset van Manhattan. Maar als snel worden de eerste scheuren zichtbaar in dit perfecte plaatje: als speeltje van een notoire playboy verschijnt ze in alle roddelbladen. Haar familie en vrienden zijn niet echt blij als Bette, die zij zo goed dachten te kennen, langzaam op een kloon van Paris Hilton begint te lijken. Haar redding komt uit een wel zeer onverwachte hoek, maar is Bette echt bereid om haar nieuwe leven vaarwel te zeggen?

Mening over Gossip & Gucci

Gossip & Gucci is de tweede roman van Lauren Weisberger, na het succes van De Duivel Draagt Prada. Het boek komt wat traag op gang: in de eerste paar hoofdstukken wordt er beschreven hoe ongelukkig Bette is met haar kantoorbaan bij de bank. Naar mijn mening had dit allemaal wat vlotter gemogen. Het boek wordt voor mij pas leuk als Bette een baan aangeboden krijgt bij Kelly & Company, een hip evenementenbureau in New York.

Gossip & Gucci is een lekker verhaal dat, na de eerste 50 bladzijdes, goed doorleest en vlot is geschreven. Lauren Weisberger houdt van details, en dat merken we ook weer in dit boek. Alles wordt heel uitgebreid beschreven, waardoor je een goed beeld krijgt van de locaties en de personages. En laten we eerlijk zijn: wie droomt er nu niet van celebrity feestjes in de hipste clubs in Manhattan? Weisberger heeft zo’n fijne schrijfstijl, iedere roman van haar vind ik tot nu toe leuk om te lezen. Wat mij betreft is dit boek een echte aanrader.

Meer recensies lezen van de boeken van Lauren Weisberger? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.