Boekrecensies,  Chicklit

Glossy! – Sally Koslow

GlossyTitel: Glossy!
Auteur: Sally Koslow
Verschenen: 2011
Pagina’s: 400
Uitgever: Poema pocket

Magnolia Gold leidt het leven waar veel vrouwen van dromen. Als hoofdredacteur van de populaire glossy Lady woont ze in het hippe Manhattan en heeft ze een kast vol designerkleding. Maar haar droombaan verandert in een nachtmerrie na een rampzalige restyling van het blad. De nieuwe hoofdredacteur Bebe Blake is de populairste talkshowpresentatrice van het land en heeft totaal geen verstand van bladen maken. Liever maakt ze zich druk over de kijkcijfers van haar talkshow en haar foto’s in de roddelbladen. Termen als budget en deadline laten haar volledig koud. Aan Magnolia de weinig glossy eer haar geliefde blad van de ondergang te redden…

Mening over Glossy!

Het boek gaat over een journaliste die als hoofdredacteur bij een populair vrouwenblad werkt. Op een dag wordt het blad overgenomen door iemand die geen verstand heeft van tijdschriften. Het is heel erg interessant om te lezen omdat er ook goed wordt uitgelegd wat nou eigenlijk de taken zijn van iemand die hoofdredacteur van een tijdschrift is, dit vind ik interessant omdat ik zelf journalistiek studeer. Er ontstaan ontzettend veel problemen op redactie sinds het tijdschrift is overgenomen wat vaak ook erg lachwekkend is. Natuurlijk komt er ook nog een beetje romantiek in het boek naar boven – want dat hoort bij een goede chicklit.

Glossy is een ontzettend leuke chicklit, een aanrader. Het bevat alle elementen die een chicklit nodig heeft. Het boek was van klein formaat waardoor ik dacht dat ik het “wel even uit zou lezen”. De lettertjes zijn klein en het boek bevat toch wel 400 bladzijdes. Het ging dus iets langzamer dan verwacht, desondanks leest het boek erg goed door. Ook een aanrader voor iedereen die nieuwsgierig is naar de journalistieke wereld. Ook voor mensen die niet in de journalistieke wereld werken of willen werken is dit boek leuk om te lezen.

Rating: 4/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *