Boekrecensies,  Chicklit

Glamour in Californië – Belinda Jones

Glamour in CaliforniëTitel: Glamour in Californië
Auteur: Belinda Jones
Verschenen: 2010
Pagina’s: 300
Uitgever: Bloemendal
Originele titel: The California Club

Als Lara Jones op het vliegtuig naar het zonnige Californië stapt, is haar oude vriendin Helen wel de laatste die ze daar verwacht. Haar sullige, slonzige vriendin is veranderd in een elegante, modebewuste surfgodin. Het geheim van haar geweldige nieuwe leven vol glitter en glamour? De mysterieuze California Club. Het aanbod om ook lid te worden van de club – en een wens, die gegarandeerd uitkomt voor ze weer teruggaan naar huis – is voor Lara en haar vrienden te mooi of af te slaan. Zou dit Lara’s kans zijn om na tien jaar smachten eindelijk het hart van haar beste vriend Elliot te veroveren? Of betekent het feit dat hij de reis maakt met zijn nieuwe verloofde dat het voor Lara tijd is om een nieuwe droom te bedenken?

Mening over Glamour in Californië

Dit is het eerste boek dat ik van Belinda Jones las. Ik vond het een echte chicklit die heerlijk weg las. Lara gaat samen met haar vrienden naar Californië om hun vriendin Helen te bezoeken. Daar aangekomen blijkt Helen heel anders te zijn als dat ze zich konden herinneren. Helen vertelt dat de California Club haar leven heeft veranderd. Lara en haar vrienden zijn zo nieuwsgierig dat ze het ook willen uit proberen. Ze moeten allemaal een wens opschrijven die ze willen laten uitkomen. Het boek zit vol avontuur en er zit ook een goede vaart in. Het begint niet te vervelen en leest makkelijk door. Natuurlijk komt er ook liefde in dit verhaal voor.

Lara is al jaren verliefd op haar goede vriend Elliot, maar Elliot is verloofd en neemt zijn vriendin Elise ook mee op dit tripje, tot grote ergernis van Lara. Maar deze reis neemt verrassende wendingen aan, die ik natuurlijk niet ga verklappen. Wat mijn wel erg stoorde aan dit boek zijn de vele spelfouten! Ik weet niet hoe dit komt, maar er ontbraken letters, woorden die niet klopte en gewoon spelfouten. Ik stoorde mij daar heel erg aan, en dat vind ik jammer. Maar het verhaal is heel erg leuk en zeker een aanrader als je van reizen, chicklits en avontuur houdt. Belinda Jones is een goede chicklit schrijfster en ik wil zeker meer van haar lezen.

Rating: 4/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *