Boekrecensies,  Chicklit

Geloof me maar – Gillian King

Geloof me maar Titel: Geloof me maar
Auteur: Gillian King
Verschenen: oktober 2010
Pagina’s: 254 bladzijdes
Uitgever: Zomer & Keuning

June kan haar geluk niet op. Zij en Julius samen, dat is wat ze altijd wilde! Haar vriendinnen Sophie en Mira, met wie June naast vele hilarische acties ook serieuze momenten beleeft, zijn dolblij voor haar. Maar June zelf kan het amper geloven. Haar twijfels over Julius’ oprechtheid stapelen zich op. Vooral wanneer het erop lijkt dat Maud, de verloofde van haar broer, zwanger is van Julius. Julius zelf houdt bij hoog en laag vol dat er niets van waar is. June weet niet wie ze moet geloven, dus neemt ze het heft in eigen handen – maar of dat nu zo slim is?

Om eerlijk te zijn had ik de achterkant van het boek niet gelezen, dus ik had geen idee waar het verhaal over ging toen ik begon te lezen. Je maakt kennis met de ietwat onzekere June, een twintiger. Ik heb meerdere keren in een scheur gelegen om de humor van het boek: geweldig hoe het geschreven is! June en haar vriendinnen Sophie en Mira maken dingen mee die ook in het dagelijkse leven voor kunnen komen. Ik heb meerdere malen gedacht: “HA, echt wat voor mij!”

Ik vond het echt heel zielig: Jack, de broer van June, zijn verloofde is zwanger. Maar na een tijdje komt June er achter dat het helemaal niet van Jack is! Ik heb enkele keren echt met mijn hand op mijn hoofd gezeten met de gedachte ‘Oh, arme, arme jongen’.

Geloof me maar leest heel gemakkelijk door

Het boek is heel luchtig en je leest het gemakkelijk door. Zó fijn, ik hou van boeken die een luchtig verhaal hebben. Lekker lezen op een zomerse dag en nergens over na moeten denken. Het einde is verrassend. Op de laatste paar bladzijdes dacht ik echt ‘Wat gaat er nou gebeuren? LEES DOOR!’ en dat is toch wel een succesvol verhaal vind ik, want anders krijg ik niet de vreselijke drang om door te lezen. En te lezen. En te lezen. Ik heb Geloof me maar overigens op zondag om 8:00 uitgelezen, dat zegt denk ik ook wel voldoende.

Meer recensies lezen van de boeken van Gilliang King? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *