Boekrecensies, Chicklit

Eten, bidden, beminnen – Elizabeth Gilbert

Titel: Eten, bidden, beminnen
Auteur: Elizabeth Gilbert
Verschenen: 2008
Pagina’s: 474
Uitgever: Cargo
Originele titel: Eat Pray Love

Op haar dertigste heeft Elizabeth Gilbert alles wat een ambitieuze, hoogopgeleide vrouw zich zou kunnen wensen: een echtgenoot, een huis en een succesvolle carrière. Maar in plaats van gelukkig te zijn wordt ze overspoeld door paniek, verdriet en verwarring. Ze besluit dat het tijd is voor een zoektocht naar de dingen die ze mist in haar leven: plezier, toewijding en evenwicht, en gaat op reis. In Italië maakt ze kennis met la dolce vita, in India met tempelvloeren die geschrobd moeten worden en in Indonesië met een excentrieke medicijnman en haar grote liefde. Eten, bidden, beminnen is een hartveroverend, dapper reisverslag en een inspiratie voor iedereen die wel eens op een kruispunt heeft gestaan en gedacht heeft dat er een andere, betere weg zou moeten zijn.

Mening:
Ik heb dit boek in het Engels gelezen, maar hij is natuurlijk ook in het Nederlands te koop! Naar aanleiding van de film die toen was uitgekomen heb ik dit boek gelezen. De film had een enorme indruk op mij gemaakt. Naar mijn eigen ervaring zijn de boeken altijd mooier dan de film, waardoor ik dus het boek ben gaan lezen. Mijn eigen ervaring heeft mij in ieder geval niet in de steek gelaten, wat een prachtig boek! Alles is zo mooi en spiritueel geschreven. Je blijft het lezen, net zo lang totdat je het uit hebt. Ook is het boek erg herkenbaar voor vele vrouwen en ik denk dat het boek voor veel mensen ook erg zal inspireren. Dit komt vooral omdat de vrouw alles heeft wat zij wil, maar toch niet gelukkig is. Iets wat vele mensen zullen herkennen. Dit boek is gewoon een aanrader voor iedereen, ook voor degene die niet van lezen houden.

Rating: 4,5/5

bol-button

Previous Post Next Post

1 Comment

  • Reply Katrien & Ellen november 8, 2011 at 19:21

    Het was een beetje een teleurstelling voor me. Ik verheugde me erg op dit boek, maar ik vond het geklaag na een tijdje vervelend en heb stukjes overgeslagen. Elke keer als ze in een nieuw land kwam werd mijn aandacht weer getrokken, maar daarna was het leuke er voor mij af. Maar goed voor jou dat het leuk was 🙂

  • Leave a Reply