Boekrecensies,  Chicklit

Dwaze dates of echte liefde – Krista van der Hulst

Dwaze dates of echte liefde Titel: Dwaze dates of echte liefde
Auteur: Krista van der Hulst
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 286
Uitgever: Zilverspoor

Lieke, een 28 jarige tekstschrijfster bij een vrouwenblad, moet een nieuwe start maken na de verbroken relatie met haar vriend Mark. Haar vriendinnen Andrea (de naïeve katten- en kindervriend) en Natasha (de mannenvreter) proberen haar te helpen. Gedrieën stappen ze middenin de soms hilarische wereld van versieren en versierd worden. Terwijl Lieke wegwijs probeert te worden in een doolhof van daten, mannen en seks, worstelt ze met haar positie op haar werk.

Mening over Dwaze dates of echte liefde

Op de redactie krijgt Lieke de kans van haar leven, maar die kan ze pas waarmaken als ze onder ogen ziet wat ze mist. De positie in haar waterpoloteam staat onder druk, evenals de relatie met haar ouders. Lieke gaat op zoek naar antwoorden die allesbepalend zijn en moet heel wat kikkers kussen om te ontdekken wie er bij haar past… en wat ze wil in het leven en de liefde.

Het eerste dat me opviel in het boek is dat er ontzettend veel spelfouten instaan en dan vooral in werkwoorden. Werkwoorden die toch echt eindigen op een t, maar die met een d geschreven zijn of andersom. Ook zijn sommige zinnen heel krom opgeschreven. Eigenlijk kon ik dit boek niet serieus nemen. Als er één spelfout instaat, oké. Ik heb ze niet geteld, maar het waren er zeker meer dan vijfentwintig. Dit vind ik echt onacceptabel.

Buiten het spelfoutenverhaal om, vond ik het wel een leuk boek. Het is herkenbaar geschreven en er zitten ook een aantal grappige passages in. De personages in het boek zijn goed uitgewerkt en je kunt je goed voorstellen met wie je te maken hebt. Dwaze dates of echte liefde is een chicklit, maar is toch anders dan anders omdat het wat meer realistisch is. Het gaat over de liefde, maar het is niet zo zoetsappig allemaal. Bovendien werkt ze op een redactie van een tijdschrift en op dit gebied kan ik me altijd goed inleven. Verder zit Lieke op waterpolo, een stoere sport.

Wat bijzonder is aan Dwaze dates of echte liefde is dat het via TenPages.com terecht is gekomen bij de uitgever Zilverspoor. Achterin het boek staan dan ook een heleboel gebruikersnamen van TenPages die ervoor gezorgd hebben dat dit boek is uitgegeven. Dwaze dates of echte liefde is een leuk boek, maar het had veel beter kunnen zijn. Spelfouten kunnen namelijk écht niet. Ik geef dit boek nu een 2,7, maar zonder spelfouten had het boek zeker 4 punten kunnen scoren. Jammer!

Rating: 2,7/5

bol-button

One Comment

  • Daniëlle

    Ik heb dit boek ook gelezen, maar de spelfouten zijn mij niet opgevallen. Heb er ook niet echt op gelet eerlijk gezegd. Dat is wel jammer inderdaad, bij een uitgegeven boek verwacht je toch een goed gecorrigeerd verhaal.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *