Boekrecensies,  Chicklit

Dubbelspel – Eline Stiekema

Dubbelspel - Eline Stiekema Titel: Dubbelspel
Auteur: Eline Stiekema
Verschenen: 22 mei 2014
Pagina’s: 288
Uitgever: Luitingh-Sijthoff

Audrey is net begonnen met haar nieuwe baan. Op de eerste dag ontmoet ze Tim. Ze valt als een blok voor hem. Wat Audrey niet weet, is dat Tim en zijn tweelingbroer Bas in het geheim een reality-tv-programma maken. Voor het programma moeten ze daten met een meisje en haar laten geloven dat ze een en dezelfde persoon zijn. Audrey is de ideale kandidaat, tot Tim ook verliefd op haar wordt. Hij krijgt het steeds benauwder van de situatie, maar er is geen weg meer terug. Wie wordt de winnaar van de show?

Mening over Dubbelspel

Audrey is een doodnormaal meisje. Net afgestudeerd, maar kan helaas geen baan vinden. Daarom is ze gaan solliciteren voor een baan dat niet had verwacht. Receptioniste. En haar baan is zacht gezegd, niet zo geweldig. Gelukkig komt ze al snel de charmante Tim tegen, die haar het werk een stuk dragelijker maakt.
Ook Tim probeert na zijn studie een carrière op te bouwen. Hij begint een project, samen met zijn tweelingbroer Bas. Samen maken zij in het geheim een reality-tv-show. Hun doel? Een meisje verliefd op hun laten worden, en zorgen dat zij denkt dat ze één persoon zijn. Gaat ze dit lukken of komt Audrey er achter?

Dubbelspel is een nieuwe chicklit in de Nederlandse wereld van chicklits. Eline Stiekema heeft een fijne schrijfstijl waar je ontzettend makkelijk doorheen leest. Haar hoofdstukken zijn opgedeeld in verschillende personen. Natuurlijk spelen Audrey en Tim de hoofdrol, maar je komt ook het verhaal te weten van haar baas, en vanuit de beste vriendin van Audrey, Nicky. In het begin moest ik soms even terugbladeren. Ik zat zó in het verhaal van Audrey en Tim dat ik er af en toe over heen las dat het al weer over Nicky ging. In het begin vond ik het een beetje to much, waarom zo veel verhaallijnen? Later was dit echter geen probleem meer en kon ik echt genieten van de andere verhaallijnen erom heen, die natuurlijk allemaal iets te betekenen hebben met het grote verhaal!
Wat ik erg leuk vind van Eline is dat ze Audrey zo simpel heeft gemaakt. Het had zo je klasgenoot of vriendin kunnen zijn. Het is geen held in het boek, waardoor Audrey een “echt” persoon wordt.
Ik ben een klein beetje fan geworden van haar personage. Het liefste wilde ik haar telkens helpen, toespreken dat ze het bijna wist en nog even door moest zetten. De laatste puntjes bij elkaar moest zoeken… maar helaas. Het is een boek, niemand die je hoort!
Dubbelspel is een boek dat makkelijk door iedereen gelezen kan worden. Er zitten veel herkenbare stukjes in het boek waar veel zichzelf mee kunnen vergelijken. Studenten zullen veel gelijkenis zien, en afgestudeerde zullen het zich herinneren van vroeger. En voor de jongeren, een voorbereiding op later?
Ik raad iedereen dit boek aan die ook heeft genoten van de vorige winnaars van Chicklit, ze is zeker een goede opvolger en mag met trots in het rijtje staan.

Rating: 3.5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *