Boekrecensies,  Chicklit

Diva’s & deadlines – Dominique de Graaf

Diva's & deadlines - Dominique de GraafTitel: Diva’s & deadlines
Auteur: Dominique de Graaf
Verschenen: mei 2011
Pagina’s: 219
Uitgever: Linkeroever Uitgevers

Barbelle, een jonge twintiger, ziet haar droom in vervulling gaan wanneer ze aan de slag kan op een televisienieuws redactie. Ietwat onzeker, maar brandend van ambitie begint ze aan haar eerste werkdag. Die verloopt helemaal anders dan ze had verwacht. Langzaam maar zeker maakt ze kennis met de wereld van de eeuwige deadlines en de opgeblazen ego’s, waarin het voor haar almaar moeilijker wordt om trouw aan zichzelf te blijven. Barbelle wordt verliefd op haar baas Timothy en raakt bevriend met diens vriendin Gaby, de lesbische en jaloerse weervrouw van het televisiestation. Gaby laat geen enkele methode ongebruikt om haar zin te krijgen. Ze lokt Barbelle naar het dak van de nieuwsredactie, terwijl ze weet dat Timothy daar zijn handen vol heeft met een ander. Ook de bloedmooie maar valse presentatrice Odille laat geen kans onbenut om Barbelle te vernederen en te manipuleren. Wanneer Barbelle haar weg in de televisiewereld eindelijk gevonden lijkt te hebben, slaat ze aan het twijfelen. Is dit werkelijk de droom die ze voor ogen had?


Mening over Diva’s & deadlines

Barbelle is een jonge vrouw die haar eerste baan bij een televisieredactie krijgt. Ze stort zichzelf in het leven van diva’s en jaloerse vrouwen. Ze wordt verliefd op haar baas en merkt dat ze ontzettend flexibel moet zijn bij haar baan. Ook krijgt ze te maken met Gaby, die haar in haar armen sluit en alles lijkt te weten wat er afspeelt op de redactie. Na een tijdje merkt ze dat niet iedereen is wie ze dacht dat hij was.

Ik vond het erg lastig om dit boek samen te vatten nadat ik hem had gelezen. Dit is een typisch hak-op-de-tak boek.

Het ene moment begint ze met werken, het volgende moment is ze verliefd op haar baas. Daarna is ze ineens daar, en voelt ze zich ineens zo. Dan doet ze dit, en plotseling is ze weer daar. Ja, dit boek is erg verwarrend wat gebeurtenissen betreft. Ook is erg ongeloofwaardig. Meteen verliefd op je baas na één dag én hij vraagt haar meteen uit eten? Tsja..

Ook is het erg jammer dat de schrijfster de gebeurtenissen niet verder uitwerkt. De verhaallijn is erg leuk, alleen is het verhaal helaas niet goed tot stand gekomen. Erg zonde van het verhaal. Diva’s & deadlines had zo nog 100 bladzijdes dikker kunnen zijn en dit zou niet lastig zijn met lezen.

Om het af te maken vond ik het echt een rot einde. Ik heb nog zitten zoeken of er een tweede deel was of kwam, maar heb niks kunnen vinden. Het einde is zó open dat het gewoonweg irritant is. Na dit boek zat ik nog vol met vragen die de schrijfster niet heeft beantwoord. Ineens was er iemand weg, plotseling kwam ze terug en daarna hoorde je niks meer van haar.
Zonde, want het boek had zo leuk kunnen zijn.

Rating: 2.5/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.