Boekrecensies,  Chicklit

De wraak van Prada – Lauren Weisberger

De wraak van Prada Titel: De wraak van Prada
Auteur: Lauren Weisberger
Verschenen: augustus 2013
Pagina’s: 360
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel
: Revenge Wears Prada

Acht jaar nadat ze ontslag nam bij Runway en zo ontsnapte aan de greep van Miranda Priestly, lijkt Andrea Sachs haar leven goed op de rails te hebben. Samen met Emily, haar vroegere collega bij Runway en nieuwe BFF, heeft ze The Plunge opgezet, de hotste bruidsglossy van het moment. Andrea is stapelverliefd op Max en ze droomt al over trouwen, maar de herinnering aan Miranda Priestly bezorgt haar nog steeds nachtmerries. Andrea weet niet dat al haar inspanningen om een nieuw leven op te bouwen haar recht in de armen drijven van de vrouw die ze uit alle macht probeert te ontvluchten…

Mening over De wraak van Prada

In De wraak van Prada lees je onder andere hoe Emily en Andrea vriendinnen zijn geworden na hun Runway-tijd, hoe Andrea en haar toenmalige vriend Alex uit elkaar zijn gegaan en hoe ze haar huidige vriend Max heeft ontmoet. Weisberger doet dit met behulp van flashbacks wat zorgt voor veel dynamiek in het boek. Ik vind het erg leuk dat het niet chronologisch is opgeschreven. Ik denk dat dit ervoor had gezorgd dat het saai werd. En toen, en toen, en toen. Goede zet van Weisberger!

Emily en Andrea zijn nog steeds als de dood voor Miranda Priestly. Andrea heeft de akeligste nachtmerries over de Runway-hoofdredacteur. Die angst voor Priestly gaat in het boek soms iets te ver. Het is acht jaar geleden dat Andrea wegging bij Runway en ze heeft het tot op de dag van vandaag nog niet verwerkt.

Toen ik hoorde dat er een vervolg kwam op De Duivel Draagt Prada, kon ik niet wachten om hem te gaan lezen. De schrijfstijl van Weisberger spreekt mij erg aan (ook in o.a. het boek Chanel Chic): vlot en vermakelijk. Het duurt echter vrij lang voor Miranda in zicht komt in het boek. Van mij had dat al wat eerder gemogen. Het boek boeit wel van begin tot eind en er vinden soms onverwachte wendingen plaats. Soms is het boek wat langdradig, maar toch leest alles erg vlot en wil je weten wat er gaat gebeuren. Al met al geen overtreffer van De Duivel Draagt Prada, maar wel een aardig vervolg.

Ik hoop heel erg dat dit boek ook verfilmd wordt, want ik ben heel benieuwd hoe ze dat gaan doen. Een combinatie van Meryl Streep, Anne Hathaway en Emily Blunt is niet verkeerd, toch?

Meer recensies lezen van de boeken van Lauren Weisberger? Klik dan hier.

Rating: 3,7/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.