Boekrecensies,  Chicklit

De Mannenmaker – Petra Kruijt

De mannenmaker Titel: De Mannenmaker
Auteur: Petra Kruijt
Verschenen: juni 2013
Pagina’s: 256
Uitgever: Zomer & Keuning

De mannenmaker heeft geen relaties, maar projecten: ieder halfjaar pikt ze een kansloze man op met de bedoeling hem te transformeren tot een gewild exemplaar. Dat is haar al meer dan twintig keer gelukt, maar nu kan ze ineens geen man meer vinden. Is de vijver leeg aan het raken, is ze te kritisch geworden, of is er meer aan de hand?

Mening over De mannenmaker

Het begon allemaal op de middelbare school. Ze had een relatie met de knapste jongen van school toen ze hoorde dat de nerd van de klas een oogje op haar had. Sinds toen gaat Anna door het leven als de mannenmaker, maar niemand weet dat. Behalve haar beste vriendin Freya, die vindt dat het mannen maken nu maar eens afgelopen moest zijn: het is tijd om te settelen. Na Anne’s laatste project ‘Freek’, waar ze iets langer dan een half jaar mee bezig is geweest, is het tijd voor een nieuw project. Maar het lukt haar niet om een nieuwe man te vinden: of ze zijn al getrouwd of ze hebben geen interesse in haar. Hoe komt dat nou?

In het begin leest het boek als een trein. Je komt meer te weten over haar mannengeschiedenis en hoe ze te werk gaat. Op een gegeven moment komt Anne in een dip als ze geen man weet te vinden, en daarmee komt het boek ook een beetje in een dip. Dat is jammer! Het leest niet meer zo vlot als de eerste helft van het boek. Gelukkig weet Kruijt zich daarna te herpakken en krijgt het verhaal een leuke wending.

Dit verhaal leent zich voor een leuke, romantische film. Ik zie het helemaal voor me door de prettige en beschrijvende schrijfstijl van Kruijt. Dit boek bevat de nodige ingrediënten voor een leuke en vlotte chicklit. De Mannenmaker is een perfecte chicklit voor op het strand: cocktail erbij, zonnebril op en genieten maar!

De Mannenmaker van Petra Kruijt ligt vanaf 20 juni in de winkel. Je kunt hier alvast een fragment van De Mannenmaker lezen! 

Klik hier voor alle recensies van Petra Kruijt haar boeken.

Rating: 3,5/5

bol-button

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.