Boekrecensies,  Chicklit

De Duivel Draagt Prada – Lauren Weisberger

De Duivel Draagt Prada Titel: De Duivel Draagt Prada
Auteur: Lauren Weisberger
Verschenen: 2003
Pagina’s: 360
Uitgever: Boekerij
Oorspronkelijke titel
: The Devil Wears Prada

Andrea Sachs is net aangenomen als de nieuwe assistent van de alom gevreesde en bewonderde hoofdredacteur van het tijdschrift Runway, Miranda Priestley. Elke dag wordt Andrea zwaar op de proef gesteld als de commando’s van Miranda door de telefoon klinken. Terwijl haar werkdagen steeds langer worden en de eisen steeds extremer, realiseert Andrea zich dat het baantje waar duizenden een moord voor zouden doen haar het leven flink onmogelijk maakt.

Mening over De Duivel Draagt Prada

Na twintig keer de film The Devil Wears Prada gezien te hebben, was het tijd om dan ook eindelijk het boek eens te gaan lezen. Eigenlijk de verkeerde volgorde, maar de film is zó leuk dat je die niet niet gezien kan hebben. Het was helemaal een noodzaak om het boek te lezen, omdat deel twee De Wraak van Prada eraan zat te komen.

Voor allen die de film hebben gezien en het boek nog niet gelezen hebben: ga dat doen! De schrijfstijl van Lauren Weisberger is heerlijk en je vliegt door het boek heen. Het boek is wel wat anders dan de film (of eigenlijk is de film wat anders dan het boek), maar in de grote lijnen is het allemaal hetzelfde. Andrea is het slaafje van de hoofdredacteur Miranda en verwaarloost haar vriendje, beste vriendin en familie. Ze heeft het zo druk met haar baan bij Runway dat ze geen tijd meer heeft voor andere dingen. Ze wordt constant gebeld en gecommandeerd door Miranda. Ze haalt het bloed onder je nagels vandaan als je het boek aan het lezen bent. Je kunt je gewoon niet voorstellen dat iemand zo kan doen tegen een persoon. Ze vraagt het onmogelijke van Ahn-dre-ah, maar Andy wil het jaar afmaken. Miranda Priestly is zo machtig dat ze allerlei baantjes bij tijdschriften voor je kan regelen als je een goede assistente bent geweest.

Ook al wist ik wat er ongeveer ging gebeuren, ik kon het boek niet wegleggen. Je wil elke keer weten of Andrea het voor elkaar krijgt wat Miranda haar heeft opgedragen. Een chicklit van de bovenste modeplank!

Meer recensies lezen van de boeken van Lauren Weisberger? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *