Boekrecensies,  Chicklit

Cruise Control – Carlie van Tongeren

Cruise Control Titel: Cruise Control
Auteur: Carlie van Tongeren
Verschenen: september 2013
Pagina’s: 288
Uitgever: VBK Media

Lara leidt een lekker leven. Ze is woordvoerder van een grote bank, komt op alle belangrijke borrels, heeft een affaire met een BN’er en heeft nog steeds goed contact met haar studievriendinnen. Zij vinden dat Lara weleens wat meer mag relaxen en nemen haar mee op een Nijlcruise. De cruise hangt aan elkaar van wc-papiermummies en opdringerige verkopers, maar misschien zit onder al die kitsch juist wel precies wat Lara nodig heeft.

Mening over Cruise Control

Lara is 24 uur per dag, zeven dagen in de week met haar werk bezig. Ze is namelijk een belangrijke woordvoerder van de grootste bank van Nederland. Ondertussen heeft ze een spannende, geheime relatie met grote concurrent van haar baas. Haar vriendinnen maken zich zorgen om Lara. Ze werkt volgens hun te veel en komt niet aan haar rust toe. De vriendinnen, Nicole en Elize, nemen haar mee op een Nijlcruise in Egypte. In eerste instantie heeft Lara er helemaal niet zo veel zin in. Ze kan haar werk toch niet zomaar achterlaten? Toch probeert ze genieten van de cruise, al gaat dat niet altijd even gemakkelijk. Lara blijft met haar hoofd bij het verleden en bij haar werk hangen. Ze kan onmogelijk simpel ontspannen. Tijdens de cruise leert ze Nick kennen, een leuke man uit London. Er is iets aan hem dat haar aandacht trekt. Maar dan gebeurt er iets wat Lara nooit van had verwacht. Ze komt terecht in een schandaal en haar baan staat op het spel. En dat terwijl ze dus zo ver van huis is! Hoe moet ze nu kunnen ontspannen? Komt alles nog wel goed?

Cruise Control was de eerste chicklit die ik in lange tijd weer las. Even helemaal van het young adult-genre af. En wat ben ik blij dat ik dat met deze chicklit mocht doen. Wat een heerlijk, sappig verhaal. Het is precies hoe een fijne chicklit moet zijn. Het verhaal boeide me en bleef gewoon leuk. Op z’n tijd had het de nodige drama, maar gelukkig waren er ook vrolijke momenten in het boek. Het is ook totaal geen voorspelbare chicklit, vooral dat schandaal had ik niet aan zien komen. Ook vond ik het heerlijk dat het verhaal me meenam naar Egypte. Je leert er dingen over de omgeving en cultuur kennen. Even leek het alsof ik zelf op vakantie was. Dit is gewoon zo’n boek wat je goed tussendoor kan lezen. Het is een luchtig verhaal en leest goed door. Ik vind het een aanrader voor de chicklit-liefhebbers onder ons!

Klik hier voor alle recensies van de boeken van Carlie van Tongeren.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *