Boekrecensies,  Chicklit

Control alt liefde – Anouk Hoefmans

Control alt liefde Titel: Control alt liefde
Auteur: Anouk Hoefmans
Verschenen: augustus 2014
Pagina’s: 120
Uitgever: MijnChicklit.nl

Saar heeft twee problemen in haar leven: ze wordt gedumpt door zowel haar vriend als haar baas. Van een leven waarin ze altijd alles perfect op orde had, zit ze nu ineens zonder vriend, werk en huis. Gelukkig heeft haar beste vriendin nog een kamer vrij in hun oude studentenhuis, zodat Saar als werkloze vrijgezel de tijd kan doden met ijs eten en series kijken.

Als Saar niet veel later wordt aangenomen bij een datingbureau, lijkt dit de oplossing voor beide problemen te zijn. Ze probeert ervoor te zorgen dat haar ex zich inschrijft zodat ze hem in de gaten kan houden. Daar blijft het echter niet bij, Saar draaft door. Door het verwijderen van zijn berichten en het manipuleren van zijn afspraakjes probeert ze Laurens weer voor zich te winnen. Maar hoe ver kan ze hierin gaan? En hoe goed kan ze eigenlijk rekenen op haar beste vriendin?

Mening over Control alt liefde

Het leven van Saar verandert compleet als zowel haar vriend als haar baas haar dumpen. Ze moet op zoek naar een nieuwe woning en komt terecht bij haar vriendin in het studentenhuis. Even voelt het weer alsof ze weer een student is. Maar Saar krijgt haar ex Laurens maar niet uit haar hoofd. Ze waren toch perfect voor elkaar? Hij kan haar toch niet zomaar dumpen. Saar solliciteert voor een baan bij een grote datingswebsite. Ze krijgt het voor elkaar dat Laurens zich hiervoor inschrijft. Zo kan Saar hem mooi een beetje in de gaten houden en zelfs zijn afspraakjes saboteren! Maar ze weet dat het ontzettend gevaarlijk is om dit te doen. Als iemand er van haar werk achterkomt, zal ze sowieso haar baan kwijtraken. Maar ze moet alles, echt alles proberen om Laurens weer terug te krijgen…

Wat me het eerste opviel toen ik dit boek binnenkreeg is dat het maar 120 pagina’s bevat en dat het boek vrij lang is. Daardoor was het echt ideaal om het boek mee te nemen onderweg, want het weegt echt niks. Ik ben echt heel snel door dit boek heen geracet. Het was een prima chicklit verhaal, vrij basic maar toch nam het af en toe verrassende wendingen. Ik vond de hoofdpersonage wel af en toe storend, omdat ze bijna verandert in een stalker die haar vriend terugwil. Deze chicklit bevat alle ingrediënten die een chicklit nodig heeft: liefde, drama, humor en soms wat ongemakkelijke situaties. Het verhaal is leuk omdat je eigenlijk een kijkje neemt achter de schermen van een datingswebsite. Daarnaast wordt er ook nog een datingsshow gemaakt. Al met al heeft Anouk een fijne chicklit geschreven die met recht de wedstrijd van Chicklit.nl heeft gewonnen.

Rating: 4/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.