Boekrecensies,  Chicklit

Chanel Chic – Lauren Weisberger

Chanel chicTitel: Chanel Chic
Auteur: Lauren Weisberger
Verschenen: 2008
Pagina’s: 442
Uitgever: Boekerij

Drie hartsvriendinnen, twee goede voornemens en één jaar om het waar te maken.
Emmy, Leigh en Adriana wonen in New York. Ze zijn al meer dan tien jaar beste vriendinnen en hebben elkaar altijd door dik en dun gesteund. Nu staan ze op een keerpunt in hun leven. Emmy is vlak voor ze zou gaan trouwen gedumpt door haar verloofde en ze stort zich met overgave op haar werk: het opzetten van nieuwe restaurants voor een hippe horecaketen.
Leigh, redacteur bij een toonaangevende uitgeverij, heeft een vriend die iedereen wel zou willen, maar als een van de beroemdste auteurs van de uitgeverij na jaren weer een manuscript inlevert en hij haar vraagt hem te helpen bij het herschrijven, dreigt de relatie met haar vriend spaak te lopen.
Adriana is de beeldschone dochter van een supermodel en een rijke vader. Dates te over, maar er is niemand aan wie ze zich wil binden. Haar moeder hamert erop dat schoonheid niet eeuwig duurt en dat het hoog tijd is om een geschikte echtgenoot aan zich te binden.
Op een avond sluiten Emmy en Adriana een pact: ze zullen datgene veranderen in hun leven wat hun het meest dwarszit. Leigh houdt zich afzijdig, maar al snel blijkt dat er voor haar het meest op het spel staat.

Mening over Chanel Chic

Lauren Weisberger werkte als assistent bij een bekend modeblad. Haar debuutroman, gebaseerd op deze ervaringen, is het met veel succes verfilmde The Devil Wears Prada. Waarom is Chanel Chic niet verfilmd? Ik weet zeker dat dat ook een hit zou worden! Voor liefhebbers van een goede chicklit is dit echt smullen. Alles wordt tot in de details beschreven, waardoor je een heel goed beeld hebt van de drie dames en wat zij allemaal meemaken. Doordat er drie verschillende verhaallijnen zijn, wordt het nergens eentonig. Hou jij van de film The Devil Wears Prada? Dan is Chanel Chic ook zeker een aanrader voor jou.

Meer recensies lezen van de boeken van Lauren Weisberger? Klik dan hier.

Rating: 4,5/5

bol-button

6 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *