Boekrecensies,  Chicklit

Blijf af! – Anne West

Blijf afTitel: Blijf af!
Auteur: Anne West
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 240
Uitgever: Zomer & Keuning

Ooit, jaren geleden, zag de wereld er heel anders uit. Julia had een topbaan in het bedrijfsleven, een mooi appartement en een vriend, Levi. Dat alles verandert als laatstgenoemde in bed duikt met haar zusje Saar. Julia pakt haar spullen en vertrekt naar Texel, op zoek naar rust. Terwijl zij zich op het eiland verschanst, blijft Saar haar losbandige zelf.
Na jaren zonder contact krijgt Julia alarmerend nieuws uit Amsterdam: Saar is zwanger van een onenightstand. Julia is haar laatste hoop. Op de een of andere manier raakt het lot van haar zusje Julia toch, en ze verlaat het eiland om haar te helpen. Maar hoe hard Julia er ook aan trekt, Saar blijft de fout in gaan. Keer op keer.

Mening over Blijf af!

Het hoogtepunt nadert snel, tot een klap achter ons alle passie verdrijft. Ik kijk langs Levi’s rug naar de deur. Daar staat Julia. O, shit, shit, shit. Haastig duw ik Levi van me af. Er komt maar één zin in me op. Pas veel later besef ik hoe onsterfelijk belachelijk ik me met die woorden maakte.

Blijf af! is een fijne chicklit om tussendoor te lezen.’

Blijf af! gaat over de zussen Julia en Saar, twee ontzettend verschillende meiden. Julia is de verstandige met een goede baan, Saar de losbandige met een eigen kledingwinkel die eigenlijk helemaal niet zo goed loopt. Nadat Saar het bed in is gedoken met Levi, de vriend van Julia, hoeft Julia Saar nooit meer te zien. Ze vertrekt naar Texel om daar de rust op te zoeken en gaat in de bediening werken van een restaurant.

Blijf af! is een fijne chicklit om tussendoor te lezen. Het boek is vlot geschreven en af en toe komen er grappige scènes in voor. Het is geen chicklit van de bovenste plank, maar ook niet van de onderste. Het is zeker een fijn boek voor ’s avonds op de bank of in de trein. Ik heb hem in een rap tempo uitgelezen, omdat ik benieuwd was wat er ging gebeuren. Er zit namelijk een element in dat je erg nieuwsgierig maakt, leuk! Wat ik ook erg leuk vind is dat het boek zich in Nederland afspeelt. Als je op Texel of in Amsterdam bent geweest, zullen veel dingen je bekend voorkomen.

Meer recensies lezen van de boeken van Anne West? Klik dan hier.

Rating: 2,5/5

bol-button

3 Comments

    • Nora

      Zojuist “blijf af” dichtgeklapt. Klaar en uitgelezen. Blij dat ik het gekocht heb want het is zeker de moeite waard je te verdiepen in de wereld van deze 2 zusjes. Het verhaal heeft niet alleen onverwachte wendingen waardoor het geheel spannend wordt maar zit ook vol humor.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *