Boekrecensies,  Chicklit

Zoete Inval (Barista! #2) – Elsbeth Witt

Zoete Inval Titel: Zoete Inval
Auteur: Elsbeth Witt
Verschenen: februari 2014
Pagina’s: 145
Uitgever: Xander Uitgevers B.V.

Iris heeft het helemaal voor elkaar. Ze heeft een mooie huis, een lieve vriend en ze is op zoek naar een baan. Totdat ze haar droombaan als psycholoog gevonden heeft, werkt ze bij koffiebar Barista!. Wat ze niet heeft zien aankomen zijn haar gevoelens voor haar baas Luigi en het inzicht dat ze liever muffins en taarten bakt dan aan het werk gaan als psycholoog. Iris moet keuzes gaan maken. Welke kant gaat ze op?

Mening over Zoete inval

Zoete inval is het tweede boek van het Barista!-drieluik. In het eerste deel Koffie Verkeerd lazen we over Laura’s leven en in Zoete inval maken we verder kennis met Iris, die in het eerste boek ook al voorbij kwam. We kennen het trilogie-aspect al van Astrid Harrewijn en dat bevalt me deze keer ook weer erg goed.

Iris is afgestudeerd, maar wordt steeds uitgeloot voor haar vervolgopleiding. Daarom werkt ze tijdelijk bij Barista!. Haar vriend David is daar niet zo blij mee. Hij vindt het maar onder haar niveau en hij schaamt zich ervoor. De relatie tussen hen loopt sowieso niet zo goed sinds ze samen zijn gaan wonen in een nieuwbouwwoning. David is bijna nooit thuis en hij investeert nauwelijks tijd in haar. Iris weet niet meer hoe ze haar toekomst voor zich ziet: als psycholoog en huisje-boompje-beestje of als taartenbakster, wat haar passie is?

Omdat het boek zo kort is, worden de personages niet echt uitgediept en is het verhaal wat vluchtig. Van medewerkster Sophie weten we namelijk helemaal niks. Ik heb het idee dat het boek veel leuker was geweest als het dikker was geweest. Naast deze aandachtspunten vond ik Zoete Inval wel een leuk boek om te lezen. Je wordt vrolijk van de lekkere taarten van Iris en de koffiezaak Barista!. Wat ik verder ook leuk vond is dat Iris tussen twee mannen instaat. Ze heeft ook gevoelens voor haar baas Luigi en tijdens het verhaal word je soms op het verkeerde been gezet voor welke man ze uiteindelijk gaat kiezen.

Zoete Inval eindigt met een cliffhanger (daarom weten we misschien nog niet zoveel over Sophie) en ik ben daardoor ontzettend benieuwd naar het derde deel van het drieluik, waar Sophie centraal zal staan. Barista! Zoete Inval is het perfecte boek als je even wil ontspannen in bed of op de bank met een kop koffie en een lekker stuk taart erbij natuurlijk.

Meer recensies lezen van de boeken van Elsbeth Witt? Klik dan hier.

Rating: 3,7/5

bol-button

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *