Boekrecensies,  Chicklit

Barista! Koffie Verkeerd – Elsbeth Witt

Koffie Verkeerd Titel: Barista! Koffie Verkeerd
Auteur: Elsbeth Witt
Verschenen: november 2013
Pagina’s: 334
Uitgever: Uitgever Xander

Laura, Iris en Sophie werken bij koffiebar Barista! in het centrum van de stad. Dit is zó niet hoe ze zich het leven na hun studie hadden voorgesteld. In plaats van dat ze een vette baan hebben, zetten ze koffie voor mensen met een vette baan. Ondertussen laat Mister Right ook op zich wachten. Maar liefde komt soms uit een onverwachte hoek…

Mening over Koffie verkeerd

Laura weet precies hoe haar toekomstige vriend eruit zal zien: hij heeft blonde krullen en blauwe ogen. Dat vertelt ze haar vriendin Iris, die net als Laura bij koffiebar Barista! werkt. En toch raakt ze ineens compleet in de war van een donkere man met bruine ogen die een paar keer per week koffie komt halen. Ze zou toch niet ineens op een heel ander type vallen, en is deze mysterieuze man misschien echt de ware…?

Koffie verkeerd is het eerste deel uit de trilogie Barista! van Elsbeth Witt en hiermee debuteert ze als boekenschrijfster. Het boek gaat over drie jonge barista’s van het koffiehuis Barista. Het koffiehuis dreigt alleen failliet te gaan doordat er een Starbucks tegenover in de straat zit. De Italiaanse eigenaar weet niet goed hoe hij hier mee om moet gaan en hij schakelt de drie jonge dames in, waaronder Laura. Laura heeft een oogje op knappe Malik. Hij komt iedere dag koffie halen en ze vindt hem echt heel knap, alleen is hij niet het type waar ze normaal op zou vallen..

Koffie verkeerd heeft alle ingrediënten voor een hele fijne chicklit: koffie, muffins en liefde. Wat wil je nog meer? Inhoudelijk gebeurt er niet veel spannends, maar dat maakt het boek niet minder leuk om te lezen. Dit boek heb ik in een ruk uitgelezen, wat een fijne en vlotte schrijfstijl heeft Witt! Dit boek is perfect voor de wintermaanden: lekker met je pyjama onder een dekentje op de bank, met een grote kop koffie (of thee) en een lekker stuk chocolade of een heleboel koekjes of zelfgebakken muffins.

Eind januari 2014 komt het tweede deel Zoete inval uit en ik kan niet wachten om die te gaan lezen.

Meer recensies lezen van de boeken van Elsbeth Witt? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

25 Comments

 • Madelon

  Wat drink ik graag tijdens het lezen. Tja. In de winter is dat niet zo moeilijk: Warme chocomelk met slagroom! Maar als ik dat al een keer op heb op een dag, dan ga ik voor een heerlijk kopje kaneelthee!
  In de zomer drink ik het liefst een groot glas icethea met ijsklontjes. Lekker verkoelend. Hihi.
  Leuke recensie trouwens. Hij maakt me echt extra nieuwsgierig naar het boek!

  Groetjes!

 • Kim Rhijnsburger

  Tijdens het lezen drink ik het liefste een lekkere grote mok thee. Ik heb afgelopen week zo’n super grote mok van Blond als kerstpakket gekregen en daar maak ik dankbaar gebruik van! Wanneer ik in een winkel sta waar ze lossen thee verkopen kan ik me al helemaal verheugen op het moment dat ik met deze mok, de thee en een boek op de bank zit.

 • Liz

  Ik drink tijdens het lezen van een boek eigenlijk het liefste thee of warme chocolademelk. Of Starbuckskoffie, maar daar wordt mijn portemonnee nooit zo blij van, dus dat drink ik niet zo heel vaak.

 • Zwartraafje

  Goh, het klinkt misschien stom vermits ik heel benieuwd ben naar dit boek … maar ik lust dus geen koffie. Ik weet dat Starbucks voor vele koffieliefhebbers een hemel op aarde moet zijn. Maar zelf heb ik het nooit leren drinken. Wat ik wel heel graag lust is thee én die hebben we hier dan ook in ontzettend veel varianten in huis. Van de gewone klassieke Liptop thee, tot de meer specialere smaken. Een lekkere herfstthee met appel & kaneel, een verwarmende Indische thee voor tijdens de winter, een uitgebreid gamma aan vruchtenthee’s. Wat ik al diabeet nog het leukste vind is dat ze tegenwoordig ook echte dessert-thee’s hebben: een blueberry muffin thee, of de lemon-pie versie, de strawberry-cheesecake variant. Ze hebben allemaal één ding gemeen: ze zijn super lekker & bevatten geen suiker. Nu nog een warme chocolademelk ontdekken die ook aan die eisen voldoet. 🙂

 • Desiree

  Ik drink graag tijdens het lezen een kop thee, lekker warm en een goed smaakje.

  ALs ik moet wachten voor operaties drink ik niks, dan is lezen de ideale afleiding.

 • Thea

  Wat ik graag drink tijdens het lezen … eh .. meestal ben ik zo verdiept in mijn boek dat ik gewoonweg vergeet iets te drinken hahaha. Vaak zet ik een glas heerlijk koude pepsi max naast mijn bed en dan kom ik er pas na het dichtslaan van mijn boek achter dat er cola op me te wachten stond, hoe dom is dat 🙂 (koffie lust ik niet, gruwel ik zelfs van hihi)

 • daphne

  Het liefste drink ik een warme chocomel met slagroom… maar omdat ik dit natuurlijk niet iedere keer tijdens het lezen kan doen drink ik vaak een lekker kopje thee. Of wanneer het weer wat warmer wordt lekker een glas cola light met citroen!!

 • Martine

  Tijdens het lezen drink ik graag een kopje thee, ik heb een heerlijke rooiboskerstthee, die je ook echt goed ruikt. Rond deze tijd van het jaar is dat zeker ook chocolademelk.

 • Marjolein

  Tjaa,, mijn eerste ingeving was warme chocolademelk met slagroom, maar dat is niet zo hééél erg origineel heb ik al gezien 😉
  Daarom zal ik er maar bij zetten dat ik het wel met een rietje wil drinken, zodat ik als er bijna niets meer inzit niet dat hele ding op z’n kop moet houden(stel dat er chocolademelk op het boek komt;-))
  Heb ik tenminste nog íets origineels 😛

 • kim v

  ik liefst drink ik een kopje thee en in de winter drink ik ook graag warme chocolademelk. Mijn probleem is dat ik dan zo verdiept ben in mijn boek, dat ik vergeet te drinken, dus als ik wat wil drinken is mijn drinken al koud…

 • sabine

  bij een leuk boek drink ik graag warme chocomel met slagroom , alleen gebeurt het wel eens dat mijn boek zooo spannend is dat de chocomel weer koud is 🙂

  • fany van hemelen

   Ik ben verslaafd aan mijn kop koffie ’s morgens en heb koffie in allerlei geuren en smaken. Ook groene,liefst biologische thee vind ik lekker en sinds kort drink ik Chai Tea Latté… Wel moet ik bekennen dat ik alleen voor of na het lezen drink want als boek goed is,kan zelfs een kop koffie mij niet overhalen om het boek neer te leggen…

 • Anne

  Vaak drink ik in de winter lekker een kopje thee. Maar ik heb ook altijd wel een flesje water bij de hand, vooral in de zomer drink ik liever water tijdens het lezen. Wat ik drink tijdens het lezen is dus seizoensgebonden!

 • Maaike

  Als het wat kouder is, vind ik het heerlijk om met een boek en kopje thee op de bank te zitten. Mijn lievelingstheesmaak is Forest Fruit van Pickwick, een heerlijke fruitige zoete thee. Bij warmer weer drink ik het liefste Dubbelfris, Ice Tea of zoiets. Ik houd erg veel van zoete drankjes hihi. Meestal drink ik eerst mijn drankje op voor ik ga lezen, tijdens het lezen vergeet ik alles om mij heen hihi.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *