Boekrecensies,  Chicklit

Balletschoenen en Boxershorts – Els Ruiters

Balletschoenen en BoxershortsTitel: Balletschoenen en Boxershorts
Auteur: Els Ruiters
Verschenen: april 2009
Pagina’s: 215
Uitgever: Uitgeverij Zomer en Keunig

Eva is werkelijk verslaafd. Verslaafd aan dansen en aan het streetdance team van haar dansschool en daar gaat alles voor opzij. Ze was al eerder aangenomen op de Rotterdamse dansacademie, maar door ziekte kon ze niet starten en dus gaat ze er opnieuw voor! Tot die tijd werkt ze in de boetiek van haar moeder en woont ze lekker thuis, zodat ze zo vaak mogelijk kan trainen. Als ze hoort dat hun groep mag meedingen naar een stage-/opleidingplaats bij The New York School of Dance, weet ze dat dit háár kans is. Zeker als haar docent en vriendinnen haar extra aanmoedigen. Even denkt ze het ticket al op zak te hebben, als er zich nog een gegadigde aandient. En dat is nota bene… een mán. Eva, die wel gewend is om het op te nemen tegen de meiden uit de groep, merkt dat de concurrentie van een man wel voor andere problemen zorgt!

Mening over Balletschoenen en Boxershorts

Eva is een energieke meid van 23 jaar met een passie voor dansen. Daarnaast werkt ze bij de boetiek van haar moeder als verkoopster om te sparen om volgend jaar naar de Rotterdamse dansacedemie te gaan. Op de dansschool waar ze graag bij danst komt de grote kans vrij om een beurs te krijgen voor The New York School of Dance. Zodra ze van deze kans hoort gaat ze ervoor. Ze weet dat ze een grote kans maakt op de beurs, en ze zet zich dan ook voor de volle 100% in. Maar op de eerste dag van de training komt Kelvin ineens op het  toneel en dit verandert alles. Niet alleen op het gebied van dans, maar ook in de boetiek van haar moeder.

Dit is een echte chicklit, makkelijk te lezen en te volgen en aardig voorspelbaar. Een heerlijk boek om te lezen op strand tijdens je vakantie. Er gebeurt niet veel spannends, en je pakt de draad zo weer op als je het boek even hebt weggelegd.. Ik vind de beschrijving van het verhaal achter op het boek niet echt rechtdoen met het echte verhaal, het geeft wel goed weer hoe het verhaal begint, maar je verwacht iets compleet anders. Al met al geen denderend boek, maar voor een stranddagje ideaal.

Rating: 2/5

bol-button

2 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *