Boekrecensies,  Chicklit

Alias: Vlinder28 – Alana Martin

Alias: Vlinder28 - Alana MartinTitel: Alias: Vlinder28
Auteur: Alana Martin
Verschenen: Januari 2013
Pagina’s: 204
Uitgever: PAMAC

Vanaf hun eerste ontmoeting klikt het tussen Elisa en haar nieuwe overbuurvrouw Marieke en al snel ontstaat er een hechte vriendschap. Dit tot grote frustratie van Marieke’s oudere broer Michel. Hij is van mening dat een ‘simpel’ nachtclubdanseresje niets toe te voegen heeft aan het leven van zijn carrièregerichte zusje, die naam aan het maken is in de advocatuur. Hij laat dan ook geen kans onbenut Elisa tegen zich in het harnas te jagen, maar als een traumatische ervaring Marieke’s leven overhoop gooit, worden Elisa en
Michel gedwongen samen te werken en komt Michel er al gauw achter dat hij haar al die jaren om heel andere redenen op afstand heeft gehouden.


Mening over Alias: Vlinder28

Elisa woont in Nijmegen in een appartement dat zij van Richard, een oude dansvriend, huurt. Tegenover haar woont Marieke, meteen zijn zij beste vriendinnen. Marieke heeft een oudere broer, Michel. Super aantrekkelijk en in Elisa’s ogen bijna perfect. Bijna, want hij verafschuwd haar. Dat denkt ze tenminste.
Michel heeft het druk met zijn bedrijf en besteed weinig aandacht aan zijn familie. Hij probeert Elisa dan ook zo goed mogelijk te ontlopen. Zij is maar gewoon een danseresje in een club met hordes mannen achter zich aan. Maar óók ontzettend aantrekkelijk.

Dit is nou weer een typische heerlijke chicklit! Het verhaal wordt geschreven vanuit Elisa en Michel. Ze mogen elkaar totaal niet maar je ontdekt al meteen in het verhaal dat ze elkaar ook erg aantrekkelijk vinden. Dan gebeurt er iets met Marieke waardoor die twee samen moeten werken.
Het verhaal deed mij erg denken aan vijftig tinten, maar dan zonder de seks scenes. Hij is een rijke zakenman die ontzettend knap is en waar de vrouwen aan zijn voeten liggen, maar hij heeft nog geen vrouw gevonden waar hij verliefd op kan zijn. Zij is een knappe jonge vrouw, die nog maagd is en zich weinig bezig houdt met mannen.
Een verhaal voor de chicklit-liefhebbers, maar ook voor de liefhebbers die vijftig tinten iets té vonden. Alias: Vlinder28 is een romantisch verhaal waar je lekker bij kan wegzwijmelen.

Rating: 3.5/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.