Boekrecensies,  Chicklit

Chicklit: 21 Zomers en andere verhalen – Chantal van Gastel

21 Zomers en andere verhalen Titel: 21 Zomers en andere verhalen
Auteur: Chantal van Gastel
Verschenen: juni 2014
Pagina’s: 208
Uitgever: The House of Books

Toevallige ontmoetingen, wilde plannen, een nieuw begin. In de zomer lijkt alles mogelijk. Voor het eerst zijn de zwoele, zomerse korte verhalen van Chantal van Gastel samengebracht in één bundel.
In 21 Zomers gaat Lauren een zomer tegemoet zonder haar grote liefde. Roxy onderneemt in Roxy’s Roadtrip een gewaagde reis naar Spanje om een oude vakantieliefde terug te vinden. En Lucy is het beu om als laatste single in haar vriendengroep een blok aan ieders been te zijn en besluit het roer om te gooien in Zomer in New York.

Mening over 21 zomers en andere verhalen

Een boek met vijf korte verhalen en een preview van het nieuwe boek van Chantal van Gastel? Dat klinkt bij mij als muziek in mijn oren. Ik moest oprecht huilen toen de Zwaar!-serie afgelopen was. Daarom kon ik niet wachten om de preview van haar nieuwe boek ‘Ik wist het’ te lezen in 21 zomers en andere verhalen!

21 Zomers gaat om Lauren. Aan haar huwelijk met haar grote liefde Daniel is na 21 jaar een einde gekomen. Ze brengt nog één bezoek aan hun geliefde zomerhuis waar ze zoveel gelukkige zomers hebben beleefd.

In Roxy’s Roadtrip besluit Roxy in haar eentje naar Spanje te gaan in haar oude autootje om te gaan fotograferen. Oh ja, en om misschien haar oude vakantieliefde op te zoeken. Haar auto begeeft het en vanaf dat moment krijgt haar vakantie een hele andere wending.

In Het Vertrek lees je over Thomas en Tanja. Tanja’s ouders runnen het hotel waar Thomas logeert. Tanja heeft zich voorgenomen om nooit verliefd te worden op een hotelgast…
Afleiding is een kort erotisch verhaal dat gepubliceerd is in het winkelmagazine van Christine le Duc. Niet helemaal mijn genre, maar gelukkig is het maar een kort verhaal.
Zomer in New York is denk ik mijn favoriet van de vijf. Het verhaal gaat om Lucy die in een dronken bui besluit om een zomer naar New York te gaan om een oude vriend op te zoeken. Ik ben nog nooit in New York geweest, maar ik krijg het gevoel alsof ik er echt ben. Heerlijk!

Als klap op de vuurpijl lees je ook nog eens 70 pagina’s uit ‘Ik wist het’, het nieuwe boek van Chantal van Gastel dat in het najaar van 2014 verschijnt. Ik wist het gaat over Mia. Mia heeft een ijzersterke intuïtie. Dat wil niet zeggen dat ze er altijd even goed naar luistert. Na jarenlang haar hoofd gevolgd te hebben, doet ze nu eindelijk wat haar hart haar ingeeft. Ze opent haar eigen bloemenwinkel. Maar dan begint die intuïtie plotseling enorm op te spelen.
Ik kan niet wachten om het hele boek te lezen, want binnen no time had ik de laatste bladzijde van de preview al omgeslagen. Ik wil meer!! Ik wist het leest dus echt als een trein met die heerlijke schrijfstijl van Chantal van Gastel.

21 Zomers en andere verhalen is perfect geschikt om te lezen op het strand onder een parasolletje. Ik krijg er echte Summer vibes van! Ook is dit boek aan te raden als je niet houdt van een lang boek die je niet te lang kan laten liggen (anders ben je het verhaal weer kwijt). Dit boek bevat korte verhalen en kan je lezen wanneer je wil. Ook leuk om cadeau te doen, want het is relatief gezien geen duur boek! Ik vond het erg leuk om eens korte verhalen te lezen voor de afwisseling. Precies goed voor een ritje met de trein.

Meer recensies lezen van de boeken van Chantal van Gastel? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.