Boekrecensies,  Jeugd

Kapot – Carry Slee

kapotTitel: Kapot
Auteur: Carry Slee
Verschenen: 4 september 2015
Pagina’s: 272
Uitgever: Carry Slee

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus.

Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken..


Mening over Kapot

Na 10 jaar is er eindelijk weer een nieuw boek van Carry Slee voor 12+! Toen wij de mail ontvingen dat er een nieuw boek van Carry Slee uit zou komen was ik razendenthousiast. Ik was als kind een groot fan van Carry Slee en heb veel boeken van haar versleten. Carry Slee is naar mijn idee het toonaangevende beeld van een succesvolle Nederlandse schrijver.

Kapot gaat over een actueel onderwerp waar veel gezinnen mee te maken krijgen. De ouders van Julia en Thijs maken continu ruzie. En als ik continu zeg, dan bedoel ik ook écht continu. Zelfs een hapje normaal eten kan geeneens. Laat staan de boodschappen uitpakken, zelfs dan maken ze ruzie. De ouders van Thijs en Julia besluiten om uit elkaar te gaan. Ik vind het onwijs goed dat dit onderwerp aan bod komt. Als ik om me heen kijk dan zie ik alleen maar gescheiden ouders. Ik denk dat dit boek een goede toon zet bij de doelgroep. Ik denk dat de doelgroep vooral veel inzicht kan krijgen in hoe het precies is als ouders gaan scheiden of kan leren ermee om te gaan. Go Carry!

Het boek las onwijs fijn. Ik had hem binnen no time uit, zo fijn las hij. Ik weet zeker dat dit het type boek is dat je in één avond kunt uitlezen.

Ben je liefhebber van Carry Slee en haar boeken? Dan ben je met Kapot aan het juiste adres. Ik ben heel blij dat er eindelijk weer een nieuw 12+ boek van Carry Slee is uitgekomen. Ik hoop dat er nog veel meer boeken van haar uit zullen komen!

Meer recensies lezen van de boeken van Carry Slee? Klik dan hier.

Rating: 4,7/5

bol-button

5 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *