box
Boekrecensies,  Thriller

Camilla Läckberg en Henrik Fexeus – BOX

Camilla Läckberg heeft samen met Henrik Fexeus een nieuw schrijversduo gevormd. Samen schreven ze de thriller BOX, het eerste boek van de Mina en Vincent serie. Hier lees je de recensie van BOX.

Waar gaat BOX van Camilla Läckberg en Henrik Fexeus over?

Wanneer een vrouw dood wordt aangetroffen in een kist doorboord met zwaarden, vraagt de politie zich af of het een mislukte goocheltruc is of een brute moord. Inspecteur Mina Dabiri schakelt de hulp in van Vincent Walder, mentalist en expert in lichaamstaal en magie. Ze linken de dood met eerdere moordzaken en beseffen dat ze op jacht zijn naar een roekeloze seriemoordenaar. Maar zowel Mina als Vincent heeft een duister geheim. Hun verleden lijkt verband te houden met de zaak. Ze moeten de moordenaar een stap voor zijn. Maar hoe?

Box is het eerste deel van een nagelbijtende serie van dit nieuwgevormde schrijversduo.

Laten we beginnen met het feit dat ik al een aantal boeken van Camilla Läckberg heb gelezen en dat ze me iedere keer weer weet mee te slepen in een bijzonder spannend boek. Daarom was ik extra nieuwsgierig naar haar nieuwe trilogie, die ze samen met Henrik Fexeus heeft geschreven. Fexeus is een Zweedse mentalist, auteur en tv-presentator. BOX gaat over Mina Dabiri en Vincent Walder. Mina werkt als inspecteur bij de politie en Vincent Walder is – hey, hoe toevallig – mentalist.

Het boek start met een gruwelijke moord: een jonge vrouw wordt aangetroffen in een kist, waar zwaarden doorheen zijn gestoken. Moord, of een bizar ongeluk tijdens een goocheltruc? Mina betrekt Vincent bij de politie – waar niet iedereen het mee eens is – omdat hij verstand heeft van de psyche van de mens. Al snel ontdekken ze dat er een link is met eerdere moordzaken en denken ze dat er meer slachtoffers zullen volgen. Maar wanneer en hoe is de vraag…

De karakters van Mina en Vincent worden gedurende het boek uitvoerig omschreven. Dat kan ook niet anders; deze pil is ruim 600 pagina’s dik. Rondom beide personages hangt een mysterie; je komt er niet helemaal achter wie ze zijn, en ze dragen ook behoorlijk wat geheimen met zich mee. Naast de spanning rondom de moordzaken, levert dit nog een extra spannende laag op in het verhaal.

‘BOX is een superspannend boek met een ijzersterk plot’

Wat ik goed vind aan dit boek is dat het heden en verleden worden afgewisseld en dat verschillende personages het verhaal vertellen. Je bevindt je meteen in het midden van het verhaal, waardoor je geen (rustige) kans krijgt om uit te zoeken wie de personages zijn. Daardoor pakte het boek mij in het begin niet helemaal, maar wat ben ik blij dat ik heb doorgepakt. Het tempo zit er goed in en spanning voert de boventoon. Maar ook maatschappelijke thema’s worden aangekaart. Het meest opvallende aan dit boek is de vele details. Voor de een misschien overweldigend tijdens het lezen, voor mij zette dit alleen maar kracht bij. Zonder iets te verklappen over het ijzersterke plot ben ik heel benieuwd naar deel twee uit deze serie: CULTUS. Krijgen we hier misschien meer informatie over Mina’s verleden?

Pluspunten: 
+ Spannend tot de laatste bladzijde
+ Goed uitgewerkte karakters
+ Verrassende plottwist

Minpunten: 
– Komt wat traag op gang

Bestel dit boek bij Bol.com. 

box

Titel: BOX
Auteur: Camilla Läckberg en Henrik Fexeus
Verschenen: oktober 2021
Pagina’s: 640
Uitgeverij: The House of Books

 

bol-button

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *