Business or Pleasure
Boeken

Business or Pleasure – Rachel Lynn Solomon

Nadat ik het boek The Ex Talk van Rachel Lynn Solomon had gelezen was ik heel enthousiast geworden over haar schrijfstijl. In 2024 verscheen het boek Business or Pleasure van Solomon, een boek waar meer spice in te vinden zou zijn. Ik was benieuwd wat ik hier van zou vinden. Je leest het in deze recensie!

Waar gaat Business or Pleasure van Rachel Lynn Solomon over?

Als Chandler haar volgende ghostwritingproject accepteert – het schrijven van de memoires van cultacteur Finnegan Walsh – zou dat een droom moeten zijn. Voor Chandler is dit echter iets anders, namelijk haar grootste nachtmerrie. Zij kent Finn namelijk van haar slechtste onenightstand ooit.

Toch neemt ze het project aan, vastbesloten om het professioneel aan te pakken. Maar als ze eindelijk aan Finn toegeeft dat hun nacht samen niet zo geweldig was als hij dacht, schaamt hij zich dood en is hij erop gebrand om het goed te maken.

Dus sluiten ze een deal: overdag werken ze aan het boek en ’s avonds, als ze alleen in de slaapkamer zijn, leert ze hem – stap voor stap – de kneepjes van het vak. Naarmate ze meer naar elkaar toe groeien, begint de grens tussen werk en privé te vervagen. Maar is dat wel een goed idee, of zullen ze uiteindelijk moeten kiezen?

Business or Pleasure

Titel: Business or Pleasure
Auteur: Rachel Lynn Solomon
Verschenen: 14 februari 2024
Pagina’s: 352
Uitgeverij: Luitingh Sijthoff

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

 

Mijn mening over Business or Pleasure

Het verhaal gaat over Chandler, een jonge vrouw die niet tevreden is over haar baan. Ze doet aan ghostwriting projecten en ze moet weer werken aan een nieuw project. Ze gaat werken aan een verhaal van een hele bekende acteur — iemand die ze niet kent. Of althans, dat dacht ze. Het blijkt namelijk iemand te zijn die ze wél kent: iemand met wie ze een verschrikkelijk slechte one night stand heeft gehad. Vanaf bladzijde 1 zit de spanning en spice er direct in.

Tussen de personage ontbreekt soms de nodige chemie en spanning. Toch heb je continu het gevoel dat je wil doorlezen in het verhaal. Ook de korte hoofdstukken helpen heel erg om door te willen lezen, het leest namelijk erg vlot! De personages zijn fijn uitgewerkt: ze hebben een leuk karakter en er komt veel humor aan bod. Toch heb ik het gevoel dat er iets ontbreekt in het verhaal, zeker op het gebied van de spanning tussen de hoofdpersonages. Je wordt niet volledig meegenomen in hun relatie en het voelde niet geheel overtuigend. Misschien soms zelfs wel nep.

Ondanks dat de relatie tussen de personages soms wat oppervlakkig aanvoelt, is Business or pleasure een leuk verhaal om te lezen. Het is grappig, vermakelijk en heeft aardig wat spicy scenes. Hier moet je wel van houden. Ik merkte dat ik het net iets teveel van het goede vond en ik sloeg deze scenes dan ook regelmatig over. Ik vond het een leuk verhaal om tussendoor te lezen!

Pluspunten:
+ Een heel vermakelijk verhaal om te lezen
+ Het verhaal heeft veel humor!

Minpunten: 
– Een grote hoeveelheid spice, waar ik zelf niet heel blij van werd. Als je hier wel van houdt dan is dit een perfect boek voor jou!
– De relatie tussen de personages voelt wat oppervlakkig

Klik hier om dit boek te bestellen bij Bol.com.

Vond je dit een leuk artikel om te lezen? Wellicht vind je deze artikelen ook leuk!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *