Boekrecensies,  Feelgood

Baguette met jam voor twee – Wendy Brokers

Ben jij op zoek naar een luchtig verhaal voor deze zomer? Dan is Baguette met jam voor twee van de Nederlandse auteur Wendy Brokers misschien wel wat voor jou! Ontsnap mee naar Zuid-Frankrijk, waar niet alleen de Franse zon zorgt voor heel veel hitte!

Waar gaat Baguette met jam voor twee over?

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.

Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping, Nate Wolters, steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als Jelle Martens, de charmante zoon van de campingeigenaar en goede vriend van Nate. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Na een zware periode, besluit Lize naar Zuid-Frankrijk te vertrekken. Hier komt ze terecht op de camping van een vroegere vriend van haar vader, waar ze de hele zomer gaat werken. Tijd om haar gedachten op een rij te zetten. Toch? Maar dan ontmoet ze Nate, de knappe sportinstructeur die ook op de camping werkt. Ze doet er alles aan om zich af te sluiten voor hem, net als dat ze Jelle, de zoon van de campingeigenaar op afstand houdt. Maar Lize merkt dat aantrekkingskracht soms sterker is dan verwacht. Maar is het wel slim om haarzelf over te geven aan de liefde? Ze is niet voor niets thuis ontvlucht…

‘Baguette met jam voor twee raakt precies het gevoel van een zwoele, romantische zomer in Zuid-Frankrijk: heerlijk!’

Dit boek las ik op vakantie in – jawel – Zuid-Frankrijk! Toepasselijker kan bijna niet. Baguette met jam voor twee is een heerlijke, zwoele feelgood roman van Nederlandse bodem. Ik had hiervoor nog niet eerder boeken van Wendy Brokers gelezen, maar ik ben fan! Wat een fijne schrijfstijl. Het verhaal is niet voorspelbaar en neemt, richting het einde, een aantal verrassende wendingen. Je leert steeds beter hoe de vork in de steel zit en ik moet je eerlijk zeggen dat ik het einde niet zag aankomen. Wat ik mooi vond aan het boek, is dat de relatie tussen Lize en Nate zich steeds meer ontplooide. Alle onzekerheden die een nieuwe liefde met zich meebrengt, kwamen aan bod. Daardoor kun je je als lezer denk ik ook goed identificeren met het boek. Er zitten een aantal uitgebreid omschreven liefdesscènes in, maar niet teveel, waardoor dit boek perfect in balans is. Zoek jij nog een fijn boek voor deze zomer? Dan kan ik Baguette met jam voor twee zeker aanraden! Schenk een roseetje in, beentjes omhoog en genieten maar!

Pluspunten: 
+ Goede opbouw
+ Verrassend einde
+ Relaties ontwikkelen zich gedurende het boek
+ Herkenbare situaties

Minpunten: 
– De hoofdpersoon is begin 20 en soms wat onzeker, vond ik af en toe een tikkeltje storend
– Bepaalde confrontaties waren in mijn ogen over de top

Ben je benieuwd geworden naar Baguette met jam voor twee? Bestel hem hier op Bol.com! 

baguette met jam

Titel: Baguette met jam voor twee
Auteur: Wendy Brokers
Verschenen: juli 2018
Pagina’s: 336
Uitgeverij: Boekerij

bol-button

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.