Adorable Bookclub, Boekrecensies, Chicklit, Roman

Baguette met Jam voor twee – Wendy Brokers

Baguette met jam voor twee

Schrijfster Wendy Brokers was helemaal nieuw voor Fleur. Tot ze voor de Adorable Bookclub haar nieuwste boek ‘Baguette met jam voor twee’ mocht lezen. We verklappen alvast: ze heeft haar vingers erbij afgelikt. Het boek is perfect voor deze zomer! Waarom? Lees dan snel door.

Lize de Ruiter heeft na de dood van haar vader zo haar redenen om Nederland tijdelijk te verruilen voor het zonnige Zuid-Frankrijk. Een zomer lang werken op de camping van een vroegere vriend van haar vader lijkt haar een ideale manier om haar problemen even te vergeten en haar leven weer op de rit te krijgen. Mannen zijn voorlopig uit den boze.
Maar de onwaarschijnlijk knappe sportinstructeur van de camping steekt zijn interesse niet onder stoelen of banken, net zo min als de charmante zoon van de campingeigenaar. En als de persoon die ze het hardst probeerde te ontvluchten dan ook nog ineens voor haar neus staat, kan Lize er niet langer onderuit: je kunt de waarheid wel ontkennen en ervoor weglopen, maar die struisvogeltactiek kan je zomaar de liefde van je leven kosten.

Ik had wel weer even zin in wat luchtigers zo met dat mooie weer. Toen dit boek dan ook op de mat viel en ik mijn voorgaande boek uit had wist ik niet hoe snel ik hier in kon beginnen. En ik kan je vertellen; dat was een juiste beslissing.
Vanaf bladzijde 1 was ik geboeid en verliefd. Zowel op de schrijfstijl van Wendy, als op het hoofdpersonage Lize en alles wat er zich afspeelt. Het is een heerlijk boek waar je echt voor kunt gaan zitten (in de zon) en je alles ziet gebeuren. Een feelgood boek zou je het ook wel kunnen noemen. Het heeft zeker iets luchtigs en het knusse van de camping maakt dit compleet. En dat allemaal in combinatie met een heerlijke spanning die tussen Lize en de sportinstructeur Nate hangt. Echt zo’n boek waar je naar verlangt als je even niet kunt lezen. Natuurlijk gaat dit wel gepaard met de nodige problemen en krijgt het verhaal nog een andere wending, die ik in ieder geval (tot het bijna zo ver was er een lichtje begon te branden), niet had voorzien.

‘Het bevat alle ingrediënten voor een heerlijk leesdagje op het strand’

Of ik genoten heb van dit boek? HELLYEAH! Of dit het perfecte boek is voor op het strand; zeker te weten! Het bevat alle ingrediënten voor een heerlijk leesdagje op het strand. Het is echt een boek om van te smullen en je vingers daarna nog mee af te likken. Want écht ik heb genoten en heb het heel lang proberen uit te stellen om hem uit te lezen (dit mislukte). Ik las dat dit er ook een vervolg op dit boek komt via de Facebook Pagina van Wendy Brokers in Augustus dus ik wacht met smart af!

Obsidian

Titel: Baguette met jam voor twee
Auteur: Wendy Brokers
Verschenen: juli 2018
Pagina’s: 336
Uitgever: Boekerij

bol-button

Rating: 5/5

Previous Post Next Post

2 Comments

  • Reply Judith augustus 15, 2018 at 11:03

    Ik krijg door deze recensie helemaal zin om met dit boek te beginnen! Wat fijn geschreven 🙂

  • Reply Gelezen | Buegette met jam voor twee - Wendy Brokers augustus 16, 2018 at 06:01

    […] ik las dat ik dit boek voor de adorable bookclub mocht gaan lezen werd ik nog nieuwsgieriger naar dit boek als dat ik al was. Het klonk als een […]

  • Leave a Reply