Boekrecensies,  Young adult

Breek me (Touching Juliette #2) – Tahereh Mafi

Breek meTitel: Breek me (Touching Juliette #2)
Auteur: Tahereh Mafi
Verschenen: 18 februari 2013
Pagina’s: 464
Uitgever: Blossom Books
Originele titel: Unravel Me

Hij zal mij vinden. Ik vind hem eerst.

Hoop, denk ik steeds vaker, is een gevaarlijk, angstaanjagend iets.

In dit intense vervolg op Vrees me moet Juliette keuzes maken die haar leven voor altijd zullen veranderen. Ze zal een keuze moeten maken tussen wat ze wil en wat ze denkt dat juist is. Ze zal een keuze moeten maken tussen goed en kwaad. Ze zal moeten kiezen tussen vechten of vluchten. En misschien moet ze zelfs een keuze maken tussen haar hart – en het leven van Adam.

Mening over Breek me

Juliette traint in Breek Me haar krachten om zo met anderen oorlog te kunnen voeren tegen de vader van Warner, Anderson. Als ze achter een ontdekking komt over een kracht van Adam, staat haar wereld even stil. Voor haar gevoel moet ze afstand van Adam doen en kunnen ze alles behalve samen zijn. Als ze dan na een lange tijd Warner weer ziet, weet ze helemaal niet meer aan moet met al haar gevoelens. Ze wil Warner haten, voor alles wat hij anderen aangedaan heeft. Maar ze kan het niet. Ze kan hem niet haten en doodwensen. Samen met de anderen heeft ze maar een doel: de vader van Warner uitschakelen en de oorlog winnen.

Het is alweer een tijd geleden dat ik het eerste deel uit de Touching Juliette-serie las. Daardoor had ik er in het begin wat moeite mee om in het verhaal te komen. Tahereh Mafi heeft een aparte schrijfstijl, waar je iedere keer weer even aan moet wennen. Ze vertelt alles heel getailleerd en je leest de gedachten van Juliette alsof het je eigen zijn, maar daardoor vond ik het verhaal af en toe een beetje traag en langdradig. In het begin van het boek vond ik Juliette ook erg irritant. Haar gedrag stoorde me, maar dit werd in het loop van het verhaal wel beter. Desalniettemin was het wel een erg goed boek. Je wordt meegezogen in het verhaal en een paar keer nam het zo’n verrassende wendingen dat ik even in shock was! Zo kom je achter een paar dingen in dit boek, die ik nooit van tevoren had gedacht.

Het boek was spannend, romantisch en had genoeg actie. Ik vond de momenten dat er daadwerkelijk actie ondernomen werd het beste. De andere stukken, die zich vooral binnen afspeelde en om Juliettes gedachten draaiden soms wat langdradig en storend. Door de afwisseling met de actiemomenten zit er gelukkig wel genoeg vaart in het boek en wilde ik het verhaal wel graag doorlezen. Het einde heeft weer een cliffhanger, waardoor ik nu heel graag deel drie wil lezen. Ik ben zo benieuwd hoe dit verhaal afloopt!

Meer recensies lezen van de boeken van Tahereh Mafi? Klik dan hier.

Rating: 4/5

bol-button

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *